Noile aspiratoare robot îndeplinesc minunat aceste obiective, aşa că devin o opţiune perfectă pentru a ne elibera de această sarcină.

Aspirator robot sau aspirator clasic?

Dacă vechiul tău aspirator îţi cere să îl înlocuieşti, cu siguranţă vei avea o dilemă având în vedere cât de multe modele există pe piaţă: decide care este modelul care ţi se potriveşte cel mai bine, modul tău de curăţare şi nevoile tale. Şi, deşi în ceea ce priveşte aspiratoarele de astăzi, există modele puternice, fără fir şi foarte confortabile de manevrat, de tip mătură, însă acestea nu vă vor elibera de munca în plus. Deşi întotdeauna vă ajută să aveţi o listă cu cele mai bune aspiratoare fără fir pentru a vă face alegerea mai uşoară.

O mare varietate din care să alegi

Ceea ce pare o virtute, varietatea largă de modele, tipuri şi modele care există în ceea ce priveşte aspiratoarele robotizate, poate deveni o problemă. Pe care să îl alegi? Ce beneficii ar trebui să aibă? Deoarece răspunsurile la aceste întrebări nu sunt uşoare, trebuie să analizaţi toate aspectele şi să alegeţi un model potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Începeţi prin a vă gândi la ce aveţi nevoie. O casă în care sunt copii mici nu este la fel ca alta în care trăiesc adulţii, sau dacă locuiţi sau nu cu animale de companie. Analizaţi situaţia şi decideţi ce caracteristici ar trebui să aibă robotul de aspirare şi care caracteristici nu sunt aşa de importante.

Alegeţi un aspirator robot care să vi se potrivească, un model care satisface nevoile dumneavoastră de curăţare şi care are caracteristicile potrivite. Dacă o persoană cu alergii respiratorii locuieşte acasă, veţi avea nevoie de aspirator robot care este dotat cu un filtru HEPA (High Efficiency Particulate Air), dar cu siguranţă nu veţi avea nevoie de multe alte capacităţi.

Gândiţi-vă la aspecte cheie, cum ar fi autonomia şi puterea. Pe de altă parte, ar trebui să vă gândiţi şi la momentul în care doriţi ca dispozitivul să îşi îndeplinească funcţia. Dacă lucraţi în afara casei, este posibil să aveţi nevoie de un model programabil care să curăţe podeaua atunci când nimeni nu este în jur.

Deşi toate modelele de aspirator robot de pe piaţă funcţionează singure, este înţelept să alegeţi unul „inteligent”. Cu alte cuvinte, nu se va plimba prin casă doar aspirând murdăria care apare. În mod ideal, dispozitivul studiază spaţiul cu ajutorul senzorilor săi şi îl parcurge optimizând trecerile, astfel încât să poată gestiona mai bine energia şi să evite insistarea de mai multe ori pe aceeaşi porţiune de podea şi astfel să se concentreze pe zonele cele mai murdare.

Întotdeauna, în funcţie de circumstanţele fiecărei persoane, de ceea ce caută şi de tipul de suprafaţă şi configuraţia casei lor, modelele de aspirator robot pot fi mai mult sau mai puţin eficiente. Ceea ce se poate afirma este că acestea servesc la curăţarea principalului lucru de zi cu zi şi că ulterior, de exemplu o dată pe săptămână, nu este rău să curăţăm manual sau cu un aspirator clasic porţiunile în care un aspirator robot nu ajunge.

În cele din urmă, în ceea ce priveşte preţurile, puteţi găsi un aspirator robot de la 90 de euro la 600, printre cei mai bine vânduti şi recomandaţi chiar acum. În mod logic, cu cât preţul este mai mare, cu atât beneficiile sale sunt mai mari. Dar cel mai scump nu trebuie neapărat să fie cel mai bun. Dacă iubiţi curăţenia şi aveţi un buget măricel pentru un aspirator robot, atunci acesta merită investiţia, mai ales dacă nu aveţi mult timp liber la dispoziţie. De asemenea, ţineţi cont de faptul că acesta nu funcţionează pe trepte sau praguri, deci va trebui să îl mutaţi manual în aceste cazuri.