Medic ortodont: „Datorită purtării măştii s-a dublat cererea pentru aparate dentare“

Medic ortodont: „Datorită purtării măştii s-a dublat cererea pentru aparate dentare“

Dr. Denisa Zaharia FOTO

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog specializat în ortodontologie, sesizează că cererea pentru aparate dentare s-a dublat în ultimele luni, în urma unui bilanţ făcut la clinica la care lucrează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se pare că 40% din serviciile stomatologice accesate în ultimele două luni de funcţionare, de la redeschiderea cabinetelor după starea de urgenţă, sunt pentru aparate dentare, faţă de 20% cât reprezentau ele din totalul serviciilor stomatologice în perioada pre-pandemie.

„Ascunderea involuntară a zâmbetului în spatele măştii de protecţie, socializarea redusă, dar şi perioada de vară şi de concedii când oamenii au mai mult timp pentru ei pot fi o parte dintre motivele care au dus la creşterea interesului pacienţilor pentru tratamentele ortodontice“, explică Dr Denisa Zaharia. 

„În această perioadă neobişnuită, oamenii socializează mai puţin, pleacă mai puţin în concedii, copiii şi adolescenţii nu îşi mai fac griji legate de reacţia celor din jur în privinţa aspectului lor cu aparat dentar şi toate aceste aspecte au generat un număr foarte mare de solicitări. De obicei, vara, în perioada vacanţelor şi a concediilor, este perioada ideală pentru începerea unui tratament ortodontic, pentru că pacienţii se adaptează mult mai uşor cu disconfortul primelor zile după aplicarea aparatului, pentru că nu se suprapune cu activităţile şcolare sau extraşcolare, cu stress-ul şi oboseală de la muncă. Anul acesta am avut însă un număr neaşteptat de mare de cereri, dublu faţă de până acum, atât din partea copiilor şi a adolescenţilor, cât şi a adulţilor tineri“, adaugă medicul ortodont.

Pacientul, indiferent de vârstă, trebuie să ştie că tratamentul ortodontic este unul de durată, poate crea disconfort sau tensiuni la nivelul dinţilor în primele zile de purtare şi necesită implicarea lui şi multă disciplină.

„Trebuie să meargă periodic la controale şi să respecte recomandările medicului în ceea ce priveşte igiena şi alimentaţia. Doar în acest fel va avea parte la final de un zâmbet minunat şi dinţi perfect aliniaţi.“, potrivit dr. Denisa Zaharia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: