Maşina de mers pe jos: invenţia japoneză pentru oamenii foarte grăbiţi sau leneşi

Maşina de mers pe jos: invenţia japoneză pentru oamenii foarte grăbiţi sau leneşi

WalkCar funcţionează cu baterii şi poate parcurge 11 kilometri după o încărcare completă/FOTO Reuters

Un inginer japonez a inventat prima maşină de mers pe jos. WalkCar este un dispozitiv pliabil, care poate fi folosit pentru deplasare, iar apoi se strânge şi se poate ţine în mână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gadgetul are dimensiunea unui laptop şi seamănă destul de bine cu un skateboard din punctul de vedere al funcţionalităţii, scrie Reuters. Inventatorul lui, Kuniako Saito, care are numai 26 de ani, spune că aparatul este foarte simplu de folosit: ne aşezăm pe el şi porneşte. Când vrem să ne oprim, coborâm pur şi simplu de pe el.

Dispozitivul este uşor de controlat: direcţia se schimbă prin modificarea centrului de greutate de pe un picior pe altul. Saito a conceput aparatul în cadrul programului de masterat în motoare electrice pe care îl urmează. Alături de echipa de specialişti care l-a ajutat să realizeze prototipul, inginerul caută acum fonduri pentru a putea lansat pe piaţă dispozitivul.

„Maşina de mers” este făcută din aluminiu şi funcţionează cu baterii de litiu. În funcţie de modelul ales, aparatul cântăreşte între 2 şi 3 kg. Atinge o viteză de aproximativ 10 km/h şi parcurge o distanţă de 11 kilometri după o încărcare completă a bateriilor. Gadgetul poate fi precomandat online şi costă aproximativ 800 de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: