Mărturia şocantă a unui fost sergent de sex feminin al armatei nord-coreene: violuri şi duşuri reci cu şerpi şi broaşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lee So Yeon, fost sergent de sex
feminin al armatei nord-coreene. FOTO vt.co
Lee So Yeon, fost sergent de sex feminin al armatei nord-coreene. FOTO vt.co

Un fost sergent al armatei nord-coreene povesteşte coşmarul prin care a trecut în timpul stagiului militar.  Aceasta aminteşte de igiena precară, refolosirea tampoanelor menstruale, violuri şi duşuri reci cu şerpi şi broaşte.

Cu toţii auzim poveştile, dar numai cei care le-au trăit ştiu cu adevărat ce condiţii sunt în Coreea de Nord. Liderul Kim Jong-Un a declarat săptămâna aceasta că băutul şi cântatul sunt interzise în statul sud-coreean, acestea adăugându-se pe lista monumentală a activităţilor interzise care includ, printre altele, utilizarea internetului sau exprimarea unei opinii negative la adresa guvernului, scrie vt.co.

Într-o expunere recentă de la BBC News, un fost soldat de sex feminin, care a reuşit să fugă din ţară cu aproape zece ani în urmă, a dezvăluit întâmplări teribile din timpul petrecut în armată. Aceasta a împărtăşit detalii cu privire la numărul de femei care au fost violate şi abuzate.

Lee So Yeon (41 de ani) s-a oferit voluntar armatei în 1992 şi a petrecut aproape zece ani în serviciul militar din Coreea de Nord. Împinsă de sărăcie şi foamete, femeia a fost nevoită să facă acest sacrificiu  pentru a oferi familiei hrana zilnică.

Femeile din armata nord-coreeană, nevoite să refolosească tampoanele în timpul menstruaţiei

Yeon povesteşte că nevoile de bază ale femeilor din armata nord-coreeană erau de-a dreptul ignorate, acestea fiind deseori nevoite să refolosească tampoane în perioada menstruaţiei. „După şase luni nu mai aveam menstruaţie din cauza malnutriţiei şi a stresului“, îşi aminteşte aceasta.

„Femeile încă folosesc tampoanele tradiţionale din bumbac alb. Acestea trebuie să fie spălate în fiecare seară când nu sunt bărbaţii în preajmă. Una dintre fetele cu care am vorbit, în vârstă de 20 de ani, mi-a spus că s-a antrenat atât de mult încât nu a mai avut doi ani menstruaţie”, spune ea.


 

image

Duşuri reci cu şerpi şi broaşte

„Ca femeie, unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am îndurat a fost  acela că nu mă puteam bucura de calităţile unui duş. Nu exista apă caldă deoarece sistemul era conectat la un furtun care aducea apa din munte, fără a o filtra. Astfel, veneau pe furtun şerpi sau broaşte”, susţine So Yeon.

În ciuda faptului că au trecut peste zece ani de când a plecat din armată, femeia încă păstrează în amintire mirosul cazarmelor. „Transpirăm destul de mult. Salteaua pe care adormeam era făcută din orez, astfel că stoca toate mirosurile neplăcute. Nu aveam deloc bumbac”, îşi aminteşte femeia. Cu toate acestea, fiecare femeie trebuia să ţină deasupra patului două fotografii: una a fondatorul Kim II-sun şi cu Kim Jong-il.

image

„Violurile păreau a nu se mai termina vreodată“

So Yeon spune că nu a fost violată în timpul războiului, dar că multe dintre colegele sale au trecut prin această experineţă. „Comandantul companiei stătea în camera lui din unitate după program şi viola soldaţii de sex feminin sub comanda lui. Acest lucru se întâmpla mereu şi nu părea să se termine vreodată“, îşi aminteşte femeia.

Lee So Yeon a fost sergent într-o unitate din apropierea frontierei sud-coreene, renunţând în 2001, când avea 28 de ani. În 2008 a decis să fugă din ţară, ajungând în Coreea de Sud.

Te-ar putea interesa şi:

Descoperire îngrijorătoare în stomacul soldatului nord-coreean care a dezertat: unul avea o lungime de 27 de centimetri

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite