Mâncare ieftină din surplusul restaurantelor, comandată printr-o aplicaţie smartphone VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncare ieftină din
surplusul restaurantelor, comandată printr-o aplicaţie smartphone. Foto standard.co.uk
Mâncare ieftină din surplusul restaurantelor, comandată printr-o aplicaţie smartphone. Foto standard.co.uk

Doi antreprenori speră să micşoreze cantitatea alimentelor pe care restaurantele le aruncă la gunoi, intoducând pe piaţă aplicaţia smartphone care te ajută să cumperi mâncarea preferată la preţuri cu peste 50% mai mici. După prânz sau cină, restaurantele rămân cu un surplus de mâncare, pe care o oferă doritorilor.

„Too Good to Go” este aplicaţia smartphone ce permite utilizatorilor să comande, la preţuri reduse, resturi de mâncare pe care restaurantele, în mod normal, le-ar arunca. Lansat iniţial în Danemarca, serviciul a fost introdus recent şi în Regatul Unit de către un cuplu de tineri antreprenori, după întoarcerea din ţară nordică.

Scopul principal al acestui nou serviciu este de a reduce risipa de alimente. Milioane de tone de alimente sunt aruncate la gunoi, în fiecare an, numai în Marea Britanie.

  Dat fiind că restaurantele aruncă cel mai mare procent de mâncare, eco-antreprenorii Chris Wilson şi Jamie Crummie au venit cu ideea de a le oferi ambalaje reciclabile, aceştia depozitând alimentele rămase. Astfel, utilizatorii aplicaţiei au şansa de a comanda diferite feluri de mâncare, la preţuri care variază între 2 - 3,80 lire (10 – 20 lei) pentru o masă.

Utilizarea aplicaţiei este destul de simplă. Clienţii poţi seta să primească notificări de la restaurantele din zona lor şi în funcţie de produsele care îi interesează. Utilizatorul primeşte o alertă cu poze, descrierea şi preţul produselor. Pot plăti folosind un card de credit, iar apoi trebuie să meargă să-şi ridice comanda  într-un timp stabilit, care, de obicei, este înainte de închidere sau după masa de prânz sau cină, scrie standard.co.uk.

aplicaţie

  Foto standard.co.uk

Wilson spune că deja colaborează cu peste 95 de restaurante din Londra, cele mai multe dintre acestea fiind medii sau mici, marile lanţuri fiind foarte greu de contactat. "Cele mai multe dintre restaurante tind să fie din categoria celor mici, pentru că este foarte greu de spart gheaţa spre marile companii. Marile lanţuri au cantităţi mari de resturi alimentare, dar este greu să intri în legătura cu oamenii potriviţi de acolo", a spus antreprenorul.

Cu toate că aplicaţia percepe o taxă de la restaurante pentru fiecare vânzare, creatorii săi spun că scopul final nu este acela de a face profit, ci de a pune capăt risipei de alimente. Toate veniturile lor sunt aparent reinvestite în extinderea proiectului la nivel naţional.

 "Scopul final este acela de a gestiona alimentele ce sunt aruncate de restaurante, şi nu crearea de profit. Ideea este ca restaurantele să înceteze să mai producă mâncare în exces, astfel încât acestea nu mai fie nevoite să le arunce. Caritate este un lucru forte bun, iar numărul restaurantelor care oferă gratuit alimente rămâne la un nivel scăzut", a adaugat tânărul co-fondator.

Conform unui raport din 2010,  în Marea Britanie restaurantele aruncă aproximativ 600.000 de tone de alimente pe an.
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite