Mănânci pe fond de stres? Cum scapi de acest obicei

Mănânci pe fond de stres? Cum scapi de acest obicei

Te numeri şi tu printre acele persoane care atunci când sunt stresate, supărate sau simt că nu mai fac faţă problemelor zilnice se refugiază în mâncare? Pare o soluţie bună, însă pe termen scurt. Kilogramele rămase în urma acestui obicei îţi vor da mari bătăi de cap. Iată cum scapi de mâncatul pe fond de stres.

De ce mâncăm când suntem stresaţi
Pe termen scurt, stresul poate diminua apetitul. Supus la stres, sistemul nervos trimite mesaj glandelor suprarenale să producă adrenalină, care stimulează răspunsul „luptă sau fugi”, ce opreşte pe moment foamea.
Totuşi, dacă stresul persistă, glandele suprarenale eliberează cortizol (hormon care creşte pofta de mâncare), pentru a avea “energie” să ne apărăm de factorul stresant. Când episodul de stres s-a încheiat, nivelul de cortizol ar trebui să scadă, însă dacă ne confruntăm foarte frecvent cu situaţii de stres, acesta poate rămâne constant ridicat.
 
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: