Locuit împreună, apoi poate căsătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile aleg să trăiască împreună cu partenerul încă din primele luni ale relaţiei FOTO Shutterstock
Femeile aleg să trăiască împreună cu partenerul încă din primele luni ale relaţiei FOTO Shutterstock

„Cele care fac parte din acest demografic nu văd nimic ciudat în aceste informaţii, dar, de fapt, este o schimbare majoră care s-a petrecut în ultimii 20 de ani”, spune publicaţia „Huffington Post”.

Căsătoria este istorie? Nu chiar, dar potrivit unor noi sondaje, concubinajul a devenit o premisă obligatorie înaintea căsătoriei. Studiul asupra cifrelor arată că majoritatea femeilor tinere aleg să locuiască cu partenerul lor decât să locuiască singure sau direct cu soţul, potrivit „LA Times”.

Raportul, publicat de Centrul de Control şi de Prevenţiei a Bolilor din SUA, a folosit date din cele 12,279 de interviuri luate telefonic între anii 2006 şi 2010. Toate cele intervievate au avut vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani. Şi bărbaţii au fost chestionaţi, dar primare au fost informaţiile culese de la reprezentantele sexului frumos.
48% dintre femei erau nemăritate şi locuiau împrenă cu partenerul lor. În 1995, 34% dintre femeie raportau aceeaşi situaţie.

Dintre cele intervievate în ultimii ani, în jur de 20% rămân însărcinate la mai puţin de un an de coabitare. Creşterea procentului femeilor care aleg concubinajul este universală. Centrul a demonstrat că femeile din toate rasele sunt mai dispuse să coabiteze fără căsătoriei, cu excepţia celor din Asia.

Convieţuirea în aceeaşi casă este o treaptă importantă în evoluţia către căsătorie, dar nu pentru toată lumea. 40% din coabitările premaritale s-au finalizat în căsătorie în mai puţin de trei ani. 33% au rămas în aceeaşi situaţie şi după trei ani, fără să se căsătorească, iar 27% dintre cupluri s-au despărţit. Femeile caucaziene au avut cea mai scurtă perioadă de coabitare premaritală (19 luni, în medie), iar cele hispanice cea mai lungă (33 de luni).

Rezultatele par să arate o legătură puternică între latura socio-economică şi aversiunea faţă de căsătorie. Astfel că femeile care câştigă sub salariul mediu sunt mult mai puţin dispuse să se căsătorească. „Pentru femeile mai sărace căsătoria pare o capcană, multe au declarat că se tem că oficializarea relaţiei lor presupune să mai multă multă şi responsabilităţi pentru ele, fără beneficii suplimentare”, potrivit publicaţiei „Time”.

În timp ce unii aleg concunbinajul din cauza aversiunii faţă de căsătorie, alţii îl văd ca pe un pas necesar într-o relaţie. „Unii batjocoresc convieţuirea în aceeaşi casă înainte de căsătorie, fără să-şi dea seama de rolul important pe care îl are într-o relaţie ca a mea”, scria bloggeriţa Natasha Burton, în „Huffington Post”. „Pentru mine şi prietenul meu există altarul în viitor, dar nu ne grăbim către el. Relaţia noastră este romantică, dar este şi un parteneriat pe care îl îmbunătăţim şi-l contruim cu încredere şi dăruire. Nu este ceva ce trebuie cultivat şi protejat, pas cu pas”, încheie Burton. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite