Leguma care are mai multă vitamina C decât lămâile. Mihaela Bilic: E campion. Pentru că suntem în pandemie, mâncaţi din belşug

Leguma care are mai
multă vitamina C decât lămâile. Mihaela Bilic: E campion. Pentru că suntem în
pandemie, mâncaţi din belşug

Nutriţionistul Mihaela Bilic în studioul ADevărul live

Nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atenţia cu privier la beneficiile pătrunjelului, mai bogat în vitamina C chiar şi decât citricele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când ne gândim la cele mai bogate surse de vitamina C, primele care ne vin în minte sunt citricele. Nimic mai neadevărat, medicul nutriţionist Mihaela Bilic asigură că pătrunjelul conţine mult mai multă vitamina C decât lămâia.

„Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât sucul de lămâie! Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală (...) vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăţi antioxidante - ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi şi procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun. 

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâii şi citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel. Cu un conţinut de aproape 200 mg vitamina C/100 g, pătrunjelul depăşeşte toate celelalte fructe şi legume: ardei gras roşu 160 mg, suc de lămâie 128 mg, ardei gras verde 120 mg, kiwi 92 mg, căpşuni 67 mg, suc de portocale 54 mg.

Singura condiţie este să consumăm pătrunjel din belşug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniţă.

În plus, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier şi calciu - adică elemente esenţiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franţa salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu şi eficient pentru bolnavii aflaţi în convalescent“, a scris nutriţionistul Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: