Lecţii de bune maniere pe care le putem învăţa de la Familia Regală: cum să ai o poziţie elegantă şi de ce trebuie să ţii cont când mergi în vizită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diplomaţie, eleganţă şi respect. Aşa poate fi definit protocolul regal care ajunge să fie un exemplu pentru oricine doreşte să ţină cont de reguli şi etichete.

Fie că ne întrebăm cum să păstrăm o poziţie adecvată sau să ne comportăm atunci când mergem în vizită, puterea exemplului ne poate fi de folos şi în cazul în care vrem să dăm dovadă de eleganţă şi respect. Şi de această dată, Familia Regală a Marii Britanii poate fi un exemplu de urmat atunci când vorbim de etichete şi bune maniere.

Ţine genunchii apropiaţi atunci când ieşi din maşină

Este întotdeauna important să ieşi cu eleganţă ... chiar şi dintr-o maşină. Pentru a face acest lucru urmând exemplul ducesei de Cambridge, stai cât mai aproape de uşă, pune ambele mâini în spate, ţine genunchii apropiaţi şi fă acest gest cât mai discret, scrie choiz.me.  

image

Ai grijă la decolteu

În ceea ce priveşte decolteul şi acoperirea acestuia atunci când ieşi din maşină, prinţesa Diana obişnuia să îşi folosească clutch-ul pentru a-şi proteja acea parte a corpului de fotografii insistenţi care o urmăreau.

image

Păstrează poşeta în mâini

După ce ai ieşit din maşină, o femeie trebuie să-şi păstreze poşeta în faţă, ţinând-o cu ambele mâini. Nu o veţi vedea niciodată pe Kate ţinându-şi poşeta sub braţ.

image

Postura ducesei

Postura este extrem de importantă pentru familia regală, motiv pentru care Kate stă întotdeauna cu spatele drept, păstrând distanţa faţă de spătarul scaunului şi bărbia paralel cu podeaua. Picioarele ei rămân apropiate, fără a le încrucişa.  

Ţineţi ceaşca de ceai cu eleganţă

Asta înseamnă să ţineţi cu degetul mare şi degetul arătător mânerul, iar degetul mijlociu sub acestea. Pentru cafea, se utilizează o ceşcă ce are un mâner mai larg, astfel că degetul arătător este inclus, de asemenea.

image

Folosirea şervetului 

La petreceri, nu uitaţi că nu este permis să vă aşezaţi şervetul pe genunchi înainte de a face gazda acest lucru. Este recomandat ca acesta să fie îndoit pe jumătate, pentru ca urmele de mâncare să rămână în interior.

Acordaţi atenţie modului în care ţineţi paharul în mână

Ţineţi paharul de picior, acest lucru împiedică încălzirea lichidului. Iar dacă purtaţi ruj, asiguraţi-vă că beţi din acelaşi loc de fiecare dată, pentru a preveni formarea unui inel de colorat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite