La ce risc ne supunem sănătatea când păstrăm ouăle în frigider

La ce risc ne supunem sănătatea când păstrăm
ouăle în frigider

La ce risc ne supunem sănătatea când păstrăm ouăle în frigider FOTO youtube.com

Deşi se recomandă păstrarea ouălor la rece, specialiştii spun că depozitarea în frigider ne poate pune sănătatea în pericol. Aceştia recomandă o temperatura optimă între 1 şi 5 grade pentru a împiedica alterarea, însă se specifică evitarea depozitării la mai puţin de 1 grad Celsius.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi există recomandări cu privire la păstrarea ouălor în frigider, mai multe studii arată că există pericolul ca acestea să răspândească bacterii precum salmonella atunci când temperatura de depozitare este mai mică de 1 grad Celsius. Această bacterie tinde să se înmulţească în locuri reci, contaminând rapid spaţiul, scrie healthyfoodteam.com.

În ceea ce priveşte conservarea, analizand ouale păstrate timp de 2 săptămâni - unele în frigider şi altele în cameră - cercetatorii au observat că nu există nicio diferenţă între ele. Ouale ţinute in camera nu s-au stricat, conform unui studiu comandat de Daily Mail.

Ouăle proaspete trebuie păstrare în mod obligatoriu la rece, în cutii de carton. Temperatura optimă pentru a împiedica alterarea ouălor este cuprinsă între 1 şi 5 grade. Ouăle se pun la păstrare cu partea mai ascuţită în jos, iar în acest fel pot rezista până la 3 săptămâni.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările