La ce se gândesc bărbaţii mai des: la mâncare sau la sex?

La ce se gândesc
bărbaţii mai des: la mâncare sau la sex?

Reprezentanţii sexului masculin se gândesc la mâncare aproape la fel de mult precum la sex FOTO: Shutterstock

Este un lucru ştiut că bărbaţii se gândesc la sex mai des decât femeile, dar ei nu îşi ocupă mintea cu asta la fiecare 7 secunde, aşa cum arăta un studiu în trecut. Mintea domnilor este ocupată şi alte necesităţi biologice, precum mâncarea şi somnul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Că bărbaţii sunt obsedaţi de sex este doar o prejudecată, potrivit unui nou studiu, realizat de cercetătorii de la Ohio State University, din SUA. Din statistica lor reiese că reprezentanţii sexului masculin se gândesc la sex în medie, de 19 ori pe zi, adică la fiecare 50 de minute, şi nu la fiecare 7 secunde, aşa cum se credea până acum.

Sexul conduce în topul necesităţilor biologice masculine, dar nu la mare distanţă de alte lucruri, precum mâncarea sau somnul. Un bărbat se gândeşte la mâncare de 18 ori pe zi, nu cu mult mai puţin decât la sex, iar la odihnă se gândeşte de 11 ori pe zi.

Studiul, care a implicat 283 de studenţi ai universităţii amintite (163 de femei şi 120 de bărbaţi), arată, aşa cum era de aşteptat, că femeilor nu le stă atât de mult mintea la sex. Ele se gândesc la asta, în medie, de 10 ori pe zi. Mâncarea este cea mai importantă necesitate biologică pentru reprezentantele sexului frumos, care se gândesc la ea de 15 ori pe zi. Ca şi în cazul bărbaţilor, somnul se află pe locul al treilea în topul priorităţilor femeilor. Ele se gândesc la odihnă de 8,5 ori pe zi.

„Studiul nostru confirmă un vechi stereotip potrivit căruia bărbaţii se gândesc la sex mai mult decât femeile, dar şi faptul că apetenţa pentru alte nevoi biologice este aproape egală în creierul oamenilor“, spune Terri Fisher, profesor de psihologie şi coordonator al studiului american.

Citeşte şi:

De câte ori se gândesc bărbaţii la sex?

La ce se gândesc bărbaţii ca să reziste mai mult timp în pat

„Este dizgraţios să mănânci în faţa soţului“. Poveştile femeilor care nu stau niciodată la masă cu bărbaţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările