La ce să te aştepţi când renovezi pe cont propriu, de la costuri până la relaţia cu muncitorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

O renovare de apartament sau casă, fie cât de mic ori mare spaţiul, e un proces care cere nervi tari. Asta cu atât mai mult cu cât vrei să te ocupi singur de proces, fără să apelezi la ajutorul plătit al unui specialist precum un arhitect sau designer de interior. Vrei experienţe reale despre cât timp şi câţi bani mănâncă transformarea unei locuinţe? Avem!

Cele mai aprinse discuţii dintre cititorii noştri se nasc vizavi de preţul diferitelor amenajări pe care le publicăm. Fie consideră că un proiect sau altul a costat prea mult, fie că procesul de renovare şi amenajare a durat prea mult. Aşa că am vorbit întâi cu designerii de interior şi i-am rugat să ne explice pas cu pas care e rolul lor într-un proiect de amenajare şi care sunt costurile.

Acum, pentru că nu toată lumea îşi permite sau e interesat să apeleze la un arhitect/designer de interior, am vorbit cu oameni care s-au înhămat la treaba asta pe cont propriu.

Patru renovări şi amenajări diferite, fiecare cu surprizele şi provocările ei, de la nevoia de a înlocui întreaga instalaţie electrică până construirea unui hol.

Echipa de muncitori şi lucrul cu ea: unii te lasă baltă, alţii ştiu ei mai bine

Anca este proprietara unui apartament de 73 de metri pătraţi, de pe Calea Victoriei, lângă Muzeul Enescu. Imobilul în care se află a fost construit în anul 1928 şi este prima clădire de apartamente proprietate privată din Bucureşti, proiectată de arhitectul Ştefan Burcus şi inginerul Ermil Pangrati.

A cumpărat apartamentul într-o stare foarte bună, căci foştii proprietari avuseseră grijă de el „ca de o bijuterie” şi şi-a dorit mult să păstreze toate elementele de tâmplărie în forma lor originală, aşa că a recondiţionat toate uşile şi ferestrele casei. „Am păstrat parchetul original, gresie nu a fost necesar să cumpăr din fericire, iar lavabila am cumpărat-o de la Benjamin Moore. În rest, mi-am petrecut toate weekend-urile la Hornbach şi Dedeman, unde ajunsesem să ştiu toate produsele şi localizarea lor pe de rost”, povesteşte ea.

d
Recondiţionarea tâmplăriei vechi, o provocare
Recondiţionarea tâmplăriei vechi, o provocare

Before: recondiţionarea tâmplăriei vechi, o provocare

A avut o echipă de trei sau patru muncitori care lucrau de luni până vineri, de la 9 dimineaţa până la 17-18, uneori şi sâmbăta. Dar tot procesul de renovare a durat nouă luni, fiind întârziat de recondiţionarea tâmplăriei vechi, cea mai mare provocare a şantierului şi procesul cel mai lung şi mai costisitor.

Continuarea, aici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite