La 98 de ani, a obţinut diploma de licenţă. Povestea centagenarei care a absolvit odată cu strănepoata ei

La 98 de ani, a
obţinut diploma de licenţă. Povestea centagenarei care
a absolvit odată cu strănepoata ei

Nola Ochs, cea mai vârstnică absolventă a lumii

În medie, un student american este nevoit să urmeze cursurile unei facultăţi timp de patru ani şi jumătate pentru a obţine diploma de licenţă. Nola Ochs, însă, este un caz cu totul special.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 1930, Nola Ochs intra la facultate şi asista la primul ei curs, la Universitatea din Kansas. Diploma de licenţă, însă, a obţinut-o 77 de ani mai târziu, când împlinise deja 95 de ani.

Femeia a făcut inclusiv efortul de a se muta de la ferma unde locuia într-o cameră de cămin pentru a recupera cele 30 de ore de istorie şi artă, cursuri de la care lipsise în urmă cu aproape opt decenii.

Ochs, care declara că pur şi simplu „îi place să studieze şi să înveţe“, nu s-a mulţumit cu atât.

 În 2010, când împlinise venerabila vârstă de 98 de ani, a luat ultimele examenele, predând o cercetare de 50 de pagini. La ceremonia de absolvire a fost prezentă alături de strănepoata ei, în vârstă de 21 de ani. 

În 2007, Nola Ochs a fost înscrisă în Cartea Recordurilor, ca fiind cea mai vârstnică absolventă a unei facultăţi.

Acum, după ce a împlinit 101 ani, este asistent universitar şi scrie o carte al cărei titlu ar vrea să fie „Nola Remembers“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările