La 116 ani, cea mai în vârstă femeie din lume ţine o dietă bazată pe un aliment cu o reputaţie proastă pentru conţinutul ridicat de colesterol

La 116 ani, cea mai în vârstă femeie din lume ţine o dietă bazată pe un aliment cu o reputaţie proastă pentru conţinutul ridicat de colesterol

Emma Morano, deţinătoarea titlului de cea mai în vârstă femeie din lume FOTO today.com

Emma Morano, cea mai în vârstă femeie din lume, a dezvăluit alimentul care a salvat-o în tinereţe de anemie şi pe care îl consumă zilnic de mai bine de 90 de ani. Alimentul este consumat crud, deşi poate reprezenta un real periol din cauza bacteriilor pe care le poate conţine în această variantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

10.000 de ouă consumate în 90 de ani 

La un an după ce o supercentenară din New York a dezvăluit că mănâncă şuncă în fiecare zi, cea mai în vârstă femeie din lume îşi dezvăluie dragostea pentru ouă, o parte a dietei ei zilnice, pe care o ţine de aproape un secol. Născută în 1899, Emma Morano va împlini luna viitoare 117 ani, scrie today.com

Femeia a început să mănânce ouă în tinereţe, când suferea de anemie. Atunci, Monroe a fost consultată de un medic care i-a spus să mănânce trei oua pe zi: două crude şi unul gătit. Ea a continuat să ţină dieta pentru mai mult de 90 de ani, ceea ce înseamnă un consum de peste 100.000 de ouă.

Un ou are aproximativ 75 de calorii, 7 grame de proteine ​​de înaltă calitate, 5 grame de grăsime şi 1,6 grame de grăsimi saturate. De asemenea, are 13 substanţe nutritive esenţiale, inclusiv fier. Ele pot contribui la un control sănătos al greutăţii, ajută la menţinerea masei musculare, funcţionarea creierului şi a ochilor.

„Când am cunoscut-o, mânca trei ouă pe zi: două crude dimineaţa, iar la prânz unul sub formă de omletă“, a spus medicul care o are sub supraveghere, Carlo Bava.

Ouăle au o reputaţie proastă din cauza colesterolului 

FOTO today.com 

„În timp ce ouăle au căpătat o reputaţie proastă din cauza conţinutului ridicat de colesterol, iar mulţi oameni le-au evitat timp de ani, apar noi informaţii care recomandă consumul acestor produse“, spune Madelyn Fernstrom, responsabil de domeniul Sănătate şi Nutriţie al NBC News. Recomandările actuale permit consumul moderat. Totuşi, trebuie să ţineţi cont întotdeauna de recomandările medicului dumneavoastră pentru aportul zilnic, şi de alte surse de colesterol şi grăsimi, în special cele saturate, a adăugat aceasta.

Dacă sunteţi tentaţi să urmaţi dieta celei mai în vârstă persoane de sex feminin din lume, asiguraţi-vă că ouăle sunt gătite. Acestea pot fi o sursă de bacterii Salmonella.

Morano, singura supravieţuitoare născută în secolul al XIX-lea

Cartea Recordurilor a declarat-o pe Morano cea mai în vărstă femeie din lume în luna mai, menţionând că ea este probabil ultima persoană născută în secolul al XIX-lea care a rămas în viaţă. Aceasta a depăşit recordul predecesoarei sale, Susannah Mushatt Jones, o femeie din New York care a murit pe 12 mai 2016, la vârsta de 116 ani, 6 luni şi 6 zile. Aceasta declarase în presă că iubeşte şunca.

„Doar pentru că unii centenari se pot bucura de slănină şi alte vicii fără consecinţe nu înseamnă că restul dintre noi poate face acelaşi lucru. Motivul pentru care unii oameni se pot bucura de anumite alimente care sunt rele pentru alţii se datorează genelor diferite. Este combinaţia potrivită de gene care face ca aceste persoane, rar întâlnite, să «câştige la loterie»“, a spus Perls, profesor de medicină şi geriatrie de la Boston Medical Center.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările