Kruger, în inima Africii sălbatice

Doar două zile ne mai despart de partida de start a Campionatului Mondial de Fotbal 2010, găzduit de Africa de Sud. Cu acest prilej, cotidianul „Adevărul“ vă oferă în aceeaşi zi ghidul Africa de Sud, din colecţia National Geographic Traveler, la preţul de 13,99 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar aici veţi găsi informaţii despre toate cele nouă oraşe ce găzduiesc partidele din cadrul competiţiei. Patru dintre partide se vor disputa pe stadionul Mbombela din oraşul Nelspruit, în apropierea uriaşului parc naţional Kruger.

Animalele din „Big Five"

În inima „lowveldului" se ascunde cea mai mare rezervaţie de vânătoare din Africa de Sud, Kruger National Park. Având aproape două milioane de hectare de sălbăticie, parcul Kruger se întinde pe 652 de kilometri de-a lungul frontierei cu Mozambic.

 Kruger este considerat de mulţi drept cel mai renumit dintre parcurile naţionale sud-africane. Aici sunt mai multe specii de mamifere decât în oricare altă rezervaţie africană de vânătoare - 147 în total.

Un călător norocos ar putea vedea în habitatul lor natural toate animalele din „Big Five" - elefantul, leul, leopardul, bivolul african şi rinocerul. Ferocitatea acestor animale, în momentul în care sunt încolţite, combinată cu puterea şi curajul lor le-au făcut să câştige respectul primilor vânători, cei care le-au şi dat această poreclă.

Canioane superbe

Provincia Mpumalanga mai ascunde şi alte comori. Printre acestea, canionul râului Blyde, una dintre cele mai mari minuni ale continentului sud-african şi o oprire obligatorie pentru orice turist.

Canionul este de o rară frumuseţe naturală şi oferă privelişti ce îţi taie respiraţia. Cu o lungime de aproximativ 50 de kilometri, canionul este al doilea ca mărime din Africa şi al treilea ca mărime din lume, după Grand Canyon (SUA) şi Fish River Canyon (Namibia).

Mbombela, stadionul cu girafe construit pentru Cupa Mondială

Mbombela este unul dintre stadioanele noi ale Africii de Sud, fiind construit special pentru World Cup 2010. Numele stadionului vine de la municipalitatea ce include şi oraşul Nelspruit.

Arena se află în apropierea parcului naţional Kruger şi are o arhitectură inspirată din natură, structura stadionului fiind susţinută de 18 piloni ce  întruchipează girafe. Mbombela Stadium are o capacitate de 46.000 de locuri şi va găzdui patru meciuri din faza grupelor, între care meciul Italiei cu Noua Zeelandă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările