Kitul de supravieţuire în caz de cutremur: conţine câteva obiecte care fac diferenţa dintre viaţă şi moarte

Kitul de supravieţuire
în caz de cutremur: conţine câteva obiecte care fac diferenţa dintre viaţă şi moarte

Fiecare familie trebuie să aibă un plan de urgenţă în caz de cutremur FOTO Shutterstock

Problema unui cutremur devastator se ridică de mai mulţi ani în România. În contextul pandemiei de coronavirus, a restricţiilor încă valabile şi a procedurilor speciale din spitale, un asemenea scenariu ar fi cu adevărat catastrofal. Totuşi, e bine să ştii că salvarea depinde chiar de tine, mai ales dacă ai un kit de prim ajutor în caz de cutremur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Probabil că unii dintre noi s-au aflat uneori în situaţii extreme, pe care le-au gestionat mai mult sau mai puţin bine. În astfel de situaţii, e în natura umană să rămâi blocat şi să nu ştii ce să faci mai întîi: să te îmbraci, să te adăposteşti, să fugi, să iei copilul, actele, banii?

Prezenţa de spirit e importantă, dar de multe ori nu e suficientă. De aceea, în cazul unui seism major - despre care experţii spun că e iminent în următoarea perioadă - e bine să ai câteva obiecte care pot face face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Iar asta e valabil pentru orice catastrofă naturală.

În unele ţări, aceste truse sunt obligatorii prin lege, dar nu şi în România. Dar specialiştii recomandă ca ele să existe în fiecare locuinţă. 

Fiecare familie trebuie să aibă un plan de urgenţă în caz de cutremur, avertizează IGSU (Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă).

Află aici ce trebuie să conţină trusa de cutremur care îţi poate salva viaţa în orele şi în zilele următoare seismului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: