Justitia giurgiuveana s-a mutat intr-un palat de 4.700 mp

Dupa 14 ani de zile de functionare in conditii improprii, justitia giurgiuveana si-a reintrat in drepturi. Ieri, ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu, a inaugurat noul sediu al Tribunalului si


Dupa 14 ani de zile de functionare in conditii improprii, justitia giurgiuveana si-a reintrat in drepturi. Ieri, ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu, a inaugurat noul sediu al Tribunalului si Judecatoriei Giurgiu, taind panglica unei cladiri somptuoase, cu subsol, parter, mezanin si doua etaje ridicate pe parcursul a cinci ani de zile, cu un pret de peste 93 de miliarde de lei. Pe o suprafata de 4.700 de metri patrati, dotati cu mobilier adecvat si aparatura tehnica performanta, magistratii din Giurgiu vor imparti justitiabililor "Dreptatea" cu onestitate si credinta, dupa cum i-a sfatuit ministrul Rodica Stanoiu chiar in randurile scrise in "Cartea de aur" a Tribunalului. In speech-ul tinut dupa ceremonia de sfintire a locului in care urmeaza sa se infaptuiasca actul de justitie giurgiuvean, Rodica Stanoiu a facut o disertatie referitoare la independenta puterilor in stat, precizand ca aceasta nu trebuie sa fie absoluta. Din contra, dupa modelul hegelian, puterile in stat trebuie sa se sprijine intre ele, sa contribuie fiecare la consolidarea celeilalte. Vorbind despre sediul instantei ca despre locul in care se demonstreaza dreptatea, in final, ministrul a atentionat: "Sa nu uitati, stimati judecatori, ca oamenii au asociat intotdeauna sobrietatea constructiei cu o premisa magica a "iesirii la lumina adevarului"". Extraordinara cladire pusa la dispozitia judecatorilor giurgiuveni vine parca sa compenseze anii grei in care acestia au impartit dreptatea functionand intr-o scara de bloc, dupa ce erau cat pe ce sa o faca chiar dintr-un restaurant, dupa cum a recunoscut presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu. Singura nemultumire exprimata de Rodica Stanoiu este legata de bancile instalate in salile de judecata, acestea putand crea diferente intre justitiabili prin spatarul existent doar la primele randuri. In maximum 10 zile, magistratii se vor putea muta in noua cladire, dupa cum a apreciat presedintele Tribunalului Giurgiu, Ecaterina Dobre. Aceasta a mai aratat ca vechiul sediu al Tribunalului, care face parte din patrimoniul national, va fi dat Registrului Comertului, bineinteles dupa ce cladirea va fi reabilitata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: