Iubitorii de animale sărbatoresc azi Ziua Internaţională a Pisicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Egiptenii au fost primi care au transformat pisicile în animale domestice.
Egiptenii au fost primi care au transformat pisicile în animale domestice.

Pisica a fost domesticită acum 4.000 de ani, cu 2.200 de ani înaintea erei noastre. Era cel mai respectat animal in Egiptul Antic, considerându-se că aduc beneficii fizice si spirituale.

Ziua internaţională a pisicii este celebrată în fiecare an în ziua de 8 august, iniţiativa principală în acest sens aparţinând Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW).

Egiptenii au fost primi care au transformat pisicile în animale domestice.

Templele egiptene erau veritabile crescătorii de pisici, animalele erau folosite pentru a prinde şoarecii, scrie mediafax.ro

Pisicile erau respectate în onoarea zeiţei egiptene Bastet protectoarea casei şi a copiilor, înfaţisată în arta egipteană cu cap de pisică.

Cei care au suferit un atac de cord trăiesc mai mult dacă au în casă o pisică.În plus, torsul pisicii are puteri terapeutice. Pisicile ajută la eliberarea oxitocinei în creier,cunoscută ca şi hormonul dragostei şi al ataşamentului. 

Unele civilizaţii au privit pisica ca pe un simbol religios, venerând-o ca atare. În anumite ţări se consideră că pisica aduce noroc şi, ca atare, una sau două pisici sunt adesea oferite drept cadou de nuntă pentru a aduce bogăţie şi prosperitate noului cuplu căsătorit, arată Kay Ragland în lucrarea sa ”Kittens”.

Pisica este o felină foarte curată, silenţioasă, independentă şi fidelă şi nu necesită o îngrijire complicată. Numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stres-ului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului, potrivit site-ului www.daysoftheyear.com. Pisica este renumită pentru torsul ei specific, care este considerat relaxant şi cu un efect de calmare a durerilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite