FOTO Istoria costumelor de Halloween. Ce au purtat oamenii de-a lungul istoriei şi de ce

FOTO Istoria costumelor de Halloween. Ce au purtat oamenii de-a lungul istoriei şi de ce

Această vedetă chetuieşte sume exorbitante pentru costmele de Halloween FOTO Profimedia

Considerat azi o sărbătoare consumeristă, Halloweenul îşi are originea în festivalul celtic Samhain, care avea loc pe 1 noiembrie şi care marca începutul Noului An. Încă de atunci, oamenii au purtat diverse costume, iniţial cu un scop, apoi doar pentru distracţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă în ultimii ani oamenii au preferat costume de dovleci, vrăjitoare, vampiri sau asistente sexy, la originea acestei sărbători costumele aveau o seminificaţie aparte.

Vechii celţi din Nord-Estul Europei (Anglia şi Irlanda de azi) credeau că în ziua de dinaintea Anului Nou (1 Noiembrie) se deschid porţile către ţinutul morţilor şi sufletele lor revin pe pământ pentru a vizita locurile în care au trăit. Pentru a îmbuna spiritele, druizii (preoţii celţi) aprindeau focuri şi sacrificau animale, iar în timpul acestei ceremonii purtau „costume“ din piei, blănuri, precum şi cranii de animal.

Obiceiul colindului de Halloween a început mai târziu, în Evul Mediu, în aceeaşi zonă geografică, unde copiii (şi uneori adulţii) se costumau şi mergeau din uşă în uşă cu scopul de a primi bani sau mâncare în numele morţilor. În SUA, ţară care are un adevărat cult pentru Halloween, oamenii se costumează în fiecare an, de peste un secol şi jumătate.

Află aici care au fost primele costume acum 150 de ani, de ce alegeau aceste personaje, ce vedetă de la Hollywood cheltuieşte în fiecare an o mică avere pentru costumul de Hlloween şi vezi o galerie foto... de groază.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările