In locul calendarului de lucru, ministrul Andronescu vine cu propuneri

"Manualele scolare au la noi o importanta mult mai mare decat ar trebui s-o aiba", sustine ministrul Ecaterina Andronescu. Domnia sa se afla in stadiul de "avem in vedere" in ceea ce priveste

"Manualele scolare au la noi o importanta mult mai mare decat ar trebui s-o aiba", sustine ministrul Ecaterina Andronescu. Domnia sa se afla in stadiul de "avem in vedere" in ceea ce priveste manualele scolare pentru anul scolar viitor, dorind probabil sa reduca aceasta importanta a lor. In cadrul dezbaterii "S.O.S. manualele de liceu", desfasurata miercuri seara la Romexpo cu prilejul Targului International "Gaudeamus" - carte de invatatura, reprezentantii editurilor cu profil pedagogic au acuzat Ministerul Educatiei ca nu le-a adus la cunostinta nici pana la aceasta ora calendarul care trebuie urmat pentru producerea manualelor. Editorii de manuale prefigureaza in toamna 2002 o criza de proportii a manualelor scolare, deoarece nu mai au la dispozitie timpul necesar pentru editarea lor. Sub presiunea editorilor ministrul a scos din poseta o propunere de calendar, dar fiind propunere, producatorii de carte scolara nu se pot baza pe ea. Ministrul Andronescu recunoaste ca nu s-a lucrat bine la Consiliul National pentru Aprobarea Manualelor, "Eu am stiut cine e evaluatorul si mi-am rezolvat problema", spune ministrul ca a auzit din gura unui editor. Ziarul Adevarul a aflat ca in curand va fi adoptata o Hotarare de Guvern prin care se va infiinta Consiliul National pentru Evaluarea si Difuzarea Manualelor. Ministrul educatiei spune ca manualele vor fi evaluate in doua trepte: mai intai de catre un grup de cadre didactice din invatamantul preuniversitar, apoi de un grup de cadre didactice "competente si oneste" din invatamantul superior. Cum editorii nu stiu daca cele trei manuale vor fi selectate in urma unei licitatii sau a unui concurs, cum nu se cunoaste si ca nu este aprobat nici calendarul si criteriile de evaluare a manualelor si suntem deja in decembrie, cu siguranta ca acestea vor ajunge pe bancile elevilor ca si pana acum dupa inceperea scolii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările