„Import de mirese filipineze” pentru bărbaţii din Insulele Feroe

„Import de mirese filipineze” pentru bărbaţii din Insulele Feroe

Cherelle, soţia filipineză a unui locuitor din Insulele Feroe Captură foto DR

Populaţia Insulelor Feroe, situate între Norvegia şi Islanda, trece printr-o scădere a natalităţii care ameninţă viitorul arhipelagului. În momentul actual sunt cu 2.000 mai mulţi bărbaţi decât femei, în măsura în care totalul locuitorilor se ridică la 48.500 de oameni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit publicaţiilor daneze, multe dintre femeile din Insulele Feroe părăsesc insula pentru a studia în oraşe mari precum Oslo, Copenhaga sau Londra şi nu se mai întorc niciodată. 

Până în 2023, numărul locuitorilor poate ajunge la 37.000 de oameni, potrivit lui Hermann Oskarsson, analist economic al insulei, citat de news.yahoo.com.

„Se pune problema supravieţuirii. Femeile tinere care ar fi trebuit să nască aici au plecat”, spune acesta.

Există, însă, soluţii la care bărbaţii celibatari din Insulele Feroe s-au gândit, în disperare de cauză, respectiv importul de soţii din Filipine şi Thailanda. Cele două naţii reprezintă cel mai mare grup de străini care locuiesc pe Insule, numărând 200 de oameni. Majoritatea femei, numărul acestora s-a dublat din 2006.

Nu este clar dacă ascensiunea imigrării din Filipine sau Thailanda este datorată „importului de mirese” sau ţine de factori de muncă.

Bjarni Ziska Dahl este un profesor şi pastor de pe insulă, oferit ca exemplu de presa daneză. Acesta a fost burlac ani buni, până în 2010, când s-a însurat cu Cherelle, o filipineză. „Este un om bun. Da. Este un om simplu”, şi-a caracterizat Cherelle soţul.

În ciuda distanţei dintre cele două ţări, Cherelle şi Bjarni spun că Filipine şi Feroe au în comun valori culturale şi familiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările