Idei practice pentru bucătărie. Sfaturi utile pentru păstrarea alimentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să nu vi se strice mâncare şi să nu vă îmbolnăviţi de la alimentele alterate, trebuie să ştiţi câteva idei practice pentru bucătărie.

Idei practice pentru bucătărie. Cum să păstraţi alimentele în frigider: fructele

Ca să reziste mai mult timp, fructele trebuie ţinute în frigider. Merele pot fi lăsate neacoperite şi rezistă chiar şi 3 săptămâni, iar citricele 2 săptămâni, scrie Daily Mail. Cel mai bine este ca merele să fie ţinuite în sertarul frigiderului, iar citricele pe raft. Citricele care au fost deja tăiate trebuie acoperite, învelite în folie alimentară, ca să reziste.

Avocado trebuie mai întâi lăsat afară, pe bufet, neacoperit, ca să se mai coacă, abia apoi poate fi pus la frigider. Dacă a fost tăiat, trebuie să fie învelit cu folie şi pus pe un raft al frigiderului, dar mai întâi turnaţi peste el puţină zeamă de lămâie, care nu îl va lăsa să-şi schimbe culoarea.

În privinţa bananelor, nu există un termen clar pentru consumarea lor. Cu cât sunt mai negre, deci mai coapte, cu atât sunt mai bune. Esenţial este să nu fie mucegăite. Bananele trebuie păstrate pe bufet, dar dacă au fost tăiate, atunci trebuie învelite în folie şi puse în frigider, pe raft, unde pot fi lăsate cel mult 2 zile.

Fructele de pădure pot fi puse descoperite, într-o cutie, în sertarul frigiderului, dar nu vor rezista mai mult de 3-5 zile.

Strugurii pot fi păstraţi chiar şi 2 săptămâni în frigider, dacă sunt ţinuţi într-o pungă de plastic perforată. Pepenele neînceput poate fi lăsat afară, dar dacă este tăiat trebuie pus la rece. La fel, prunele sau piersicile pot fi lăsate afară ca să se mai coacă, dar apoi este bine săe fie mutate în frigider.

Idei practice pentru bucătărie. Cum să organizaţi alimentele în frigider: legumele

Roşiile nu trebuie puse la frigider, ci pe bufet, dar descoperite. În acest fel rezistă chiar şi 5 zile. În schimb morcovii ar trebui ţinuţi în sertarul frigiderului, într-o pungă de plastic, chiar şi 3 săptămâni.

Cartofii, ceapa şi usturoiul rezistă chiar şi 2 luni dacă sunt păstraţi într-un mediu rece şi întunecat, descoperiţi.

Idei practice pentru bucătărie. Cum să organizaţi alimentele în frigider: carnea şi brânza

Şunca poate fi lăsată în frigider într-o pungă sigilată timp de 2 săptămâni sau doar o săptămână dacă punga a fost deschisă. Ca să reziste mai mult, poate fi congelată.

Carnea crudă, inclusiv peştele crud şi curăţat, trebuie lăsată în pachetul iniţial şi pusă în sertarul de carne. 

Ouăle pot rezista chiar şi 2 săptămâni în frigider, dar nu trebuie scoase din cofrajul lor de carton.

Brânza trebuie păstrată diferit, în funcţie de tipul ei. Cea proaspătă trebuie pusă în apă şi apoi la frigider, iar apa să fie schimbată la fiecare două zile. Va rezista astfel o săptămână. Brânza maturată trebuie învelită în hârtie, apoi în plastic şi pusă în sertarul frigiderului, unde poate fi lăsată chiar şi 2 săptămâni.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite