Idei de case fără etaj: avantaje faţă de locuinţele cu mai multe niveluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Idei de case fără etaj FOTO jebole.com
Idei de case fără etaj FOTO jebole.com

Este mai bine să optez pentru o casă cu etaj sau fără? Aceasta este una dintre multele întrebări pe care orice potenţial cumpărător le are în minte atunci când se află în căutarea celei mai potrivite locuinţe atât din punct de vedere al spaţiului util, cât şi al cheltuielior de întreţinere, alături de multe alte aspecte ce trebuie luate în considerare. Prezentăm în acest articol câteva idei de case fără etaj şi principalele avantaje.

Investiţia şi efortul pe care le facem pentru a cumpăra o casă sunt considerabile, motiv pentru care cea mai bună variantă trebuie aleasă luând în calcul şi dacă o casă cu etaj, care îi tentează pe foarte mulţi români, este şi cea mai bună opţiune în funcţie de mai mulţi factori.

Specialiştii site-ului strategiesonline.net au trecut în revistă principalele avantaje ale caselor fără etaj faţă de cele cu etaj:

1. Perfectă pentru persoane în vârstă, dar şi pentru cei foarte tineri

O casă fără scară interioară este o adevărată binecuvântare pentru persoanele de vârsta a treia, a căror mobilitate se reduce pe măsură ce trec anii. Să urci şi să cobori scări devine de la un punct încolo un adevărat calvar, prin urmare o casă fără etaj este mai accesibilă din acest punct de vedere. La fel, în cazul cuplurilor cu copiii mici, casele fără etaj sunt mult mai practice şi mai sigure.

Idei de case fără etaj

De asemenea, întreţinerea aspectului exterior al unei case cu etaj este mult mai dificil de realizat pe cont propriu, dacă ţinem cont că trebuie să folosim scări pentru a vărui, spăla faţada. 

2. Eficientizare energetică

Evident, este mult mai simplu să încălzeşti o casă fără etaj, iar pierderile de căldură sunt reduse mult mai uşor în cazul caselor dispuse cât mai simplu, pe un singur nivel: de preferat, un living central înconjurat de mai multe camere (dormitoare, bucătărie, birou etc). Aerul cald circulă în mod firesc, lejer când avem casa proiectată într-o astfel de manieră. La polul opus, casele pe mai multe niveluri necesită sisteme de încălzire centraă mult mai complexe şi, prin urmare, mai costisitoare.

Idei de case fără etaj

3. Spaţii deschise generoase

De regulă, casele pe un singur nivel oferă avantajul unei zone comune generoase, care poate fi formată de bucătărie, sufragerie, loc de luat masa (după modelul american de dispunere). În stilul tradiţional acest spaţiu era delimitat de pereţi, dar în varianta mai modernă se preferă spaţiile deschise.

Idei de case fără etajFOTO zenwindowstwincities.com

4. Posibilitate de extindere la îndemână

Pornind de la premisa că avem o curte spaţioasă, o casă fără etaj poate fi extinsă mult mai simplu decât una pe mai multe niveluri. Îi poate fi ataşată o terasă, ori îi pot fi anexate cu mult mai puţină bătaie de cap, inclusiv din punct de vedere financiar, alte dormitoare sau camere de care avem nevoie pe măsură ce se măreşte familia, de exemplu.

Idei de case fără etajFOTO zenwindowstwincities.com

5. Opţiunea mai ieftină

De cele mai multe ori, casele fără etaj se dovedesc variante mult mai ieftine decât cele pe mai multe niveluri, dar şi mai simplu de întreţinut. Nu în ultimul rând, în cazul caselor fără etaj arhitecţii se simt mai liberi în a alege să proiecteze camere mult mai înalte, dar şi în ceea ce priveşte amenajarea unui spaţiu luminos şi aerisit.
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite