Haine mai frumoase la ovulaţie

Femeile se îmbracă mai frumos şi îşi cumpără haine şi accesorii mai sexy în perioada de ovulaţie pentru a atrage un partener, dar şi pentru ­a-şi ­descuraja rivalele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşa indică un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Minnesota, SUA, relevă AFP. Oamenii de ştiinţă au încercat astfel să stabilească dacă există o legătură între impulsul de cumpărare şi factorii hormonali.

„Această dorinţă a femeilor, în momentul-cheie al fertilităţii lor, de a alege inconştient articole vestimentare care să le pună în valoare şi care să-i impresioneze pe bărbaţi, este determinată de dorinţa de a fi mai seducătoare decât cele pe care le consideră competitoarele lor", declară Kristin Duarte, coordonatoarea studiului.

Punctul de reper al femeilor este dat de modul în ­care se îmbracă doamnele din anturajul apropiat. Cercetătorii au arătat participantelor la studiu o serie de fotografii ale unor femei din proximitatea lor. Ulterior, le-au rugat să-şi aleagă hainele şi accesoriile pe care doresc să le poarte.

Oamenii de ştiinţă au constatat că toate au ales articole de îmbrăcăminte mai provocatoare decât cele ale femeilor din poze, punând asta pe seama faptului că femeile aveau în minte imaginile vizionate.

În schimb, în cazul femeilor care nu erau la ovulaţie, nu a fost remarcată această tendinţă, întrucât doamnele nu se mai consideră în competiţie cu cele aflate în proximitatea lor. 

citeste totul despre: