Greşeli pe care le faci la job fără să ştii

Greşeli pe care le faci la job fără să ştii

Se poate întâmpla să ai zile în care simţi că îţi este extrem de greu să dai randament la job, însă acest lucru este posibil să fie din cauza unor obiceiuri contraproductive.

Chiar şi oamenii deştepţi pot să ia decizii foarte proaste. Asta nu pentru că pierd foarte mult timp cu deliberările, ci pentru că nu mai acordă niciun pic de timp pentru gânditul înainte. Facem lucrurile pe pilot automat şi asta se vede.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fă mai întâi lucrurile grele

Unii numesc asta „a mânca o broască vie“, referindu-se, bineînţeles, la citatul ăla din Mark Twain, „dimineaţa, când te trezeşti, mănâncă o broască vie şi nimic rău nu ţi se poate întâmpla în restul zilei“.

Cercetătorii spun că voinţa scade pe parcursul zilei, astfel că cel mai bine e să începi cu lucrurile cele mai grele, pentru că pe urmă nu mai ai capacitatea de concentrare de la începutul zilei şi nici nu-ţi mai trebuie atât de multă pentru restul.

Oricum ai da-o, să începi cu lucrurile cele mai grele e de bun-simţ, până la urmă. Scapi de năpastă şi treci mai departe.

Îţi verifici mailul în mod constant

Guilty as charged! Faci ce faci şi bam, îţi verifici mailul, uneori chiar în timpul îndeplinirii taskului, ceea ce îngrozitor de contraproductiv. Chiar dacă tu crezi că de fapt faci două lucruri în acelaşi timp, chestia asta mănâncă mult timp şi energie. Cel mai bine e să-ţi prioritizezi foarte atent taskurile, astfel încât să laşi loc şi pentru puţină bănănăială pe net. Şi cu telefonul la fel! Faci ce faci şi, ţup, în telefon! Când lucrezi, puneţi-l pe silent. Mai dă-l încolo de telefon!

Descoperă care sunt greşelile pe care le faci la job fără să ştii pe clickpentrufemei.ro

 

7 greşeli ale părinţilor

Greşeli care te împiedică să slăbeşti

 

citeste totul despre: