Ghidul complet de amenajare a mansardei: ce poţi face cu ea, cum o izolezi şi 9 idei din care să te inspiri

Ghidul complet de amenajare a mansardei: ce poţi face cu ea, cum o izolezi şi 9 idei din care să te inspiri

Un pod părăsit şi întunecos are mai mult potenţial decât ţi-ai putea imagina. Decât să-l foloseşti pentru depozitarea unor lucruri la care ar fi cazul să renunţi oricum, nu mai bine faci planul pentru o amenajare de mansardă în toată regula? Nu încercăm să te convingem, doar te invităm e să arunci un ochi pe ideile de mai jos şi să vezi ce te inspiră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pare mult de muncă să te-apuci de o amenajare de mansardă, însă ideea de a adăuga, practic, o cameră în plus locuinţei tale va face să merite efortul. Iar noi îţi punem la dispoziţie toate informaţiile de care ai nevoie să te-apuci de treabă, să pui pe hârtie rolul pe care vrei să-l dai acestei încăperi şi să începi lucrările.
 

Ce rol poate căpăta o mansardă

 
În principiu, posibilităţile de amenajare pentru o mansardă sunt nelimitate, însă depinde de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Aşa că poţi face fie o cameră, fie un apartament întreg deasupra locuinţei tale, fie pur şi simplu o zonă open space. De exemplu, arhitecta Alexandra Năstase de la Anterior a amenajat, împreună cu echipa Jooca Studio, o mansardă de 50 metri pătraţi pentru proprietarii unei case din Bucureşti. În loc să compartimenteze spaţiul în mai multe camere, a mers pe un concept de plan deschis în care a reuşit să integreze şi o zonă de lucru, şi un spaţiu de relaxare, şi un dressing generos.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările