Ghid complet de îngrijire a picioarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara, picioarele trebuie să facă faţă provocărilor pe care le presupun căldura, expunerea la soare, la apă şi la vânt. În plus, este imperativ să arate foarte bine. Iată ce poţi face pentru a le proteja frumuseţea şi sănătatea.

Îngrijirea specială pentru picioare ar trebui să fie la ordinea zilei în tot sezonul cald. Aşadar, nu trebuie să-ţi lipsească crema de protecţie solară, produsele hidratante pentru îngrijirea pielii şi nici cele speciale pentru călcâie. În plus, sunt necesare produsele potrivite pentru epilare şi cele pentru realizarea pedichiurii.

Epilarea catifelează pielea

Primul pas pentru a obţine o piele catifelată este să alegi metoda de epilare cea mai potrivită. De exemplu, poţi folosi soluţii pe bază de zahăr, precum Sugaring Hair Removal de la The Body  Shop (1), preţ: 57 lei, sau benzile epilatoare care au şi extract de rozmarin Sugaring Hair Removal Strips (2), tot de la The Body Shop, preţ: 29 lei.

Dacă preferi o metodă rapidă, poţi folosi crema cu efect în 3 minute pentru piele sensibilă (3) de la Farmec, preţ: 9,82 lei. Pentru a calma tegumentul după epilare, poţi folosi gelul cu efect antiinflamator (4) de la Farmec, preţ: 6,25 lei. Şi după duş este necesar să acorzi îngrijire specială picioarelor.

Foloseşte o cremă intens hidratantă sau uleiuri revigorante care au şi efect răcoritor, precum gelul de la Titania pe bază de ulei de mentă, cu efect revitalizant (5), preţ: 11,50 lei. Nu îţi expune picioarele la soare fără să foloseşti un produs de protecţie solară. În cazul unor expuneri scurte la soare, poţi folosi spray-ul Iwostin Solecrin (6), cu FPS 10, preţ: 35 lei, iar dacă vei sta la plajă, alege un produs cu SPF 50+.

 Ai grijă de călcâie!

Genunchii şi călcâiele necesită mai multă atenţie din partea ta. În plus, ţine cont de faptul că problema pielii crăpate a călcâielor se poate transforma uşor dintr-o chestiune estetică într-una de sănătate, care provoacă disconfort şi durere.

De aceea, este necesar să foloseşti la fiecare duş piatra ponce pentru a îndepărta stratul de celule moarte de pe călcâie. Pentru un peeling delicat al pielii călcâielor, poţi folosi o piatră ponce antibacteriană precum cea de la Titania (7), preţ: 13,80 lei, iar pentru hidratare crema pe bază de acid glicolic de la Farmec (8), îmbogăţită cu vitamina A, preţ: 9,82 lei, sau crema pe bază de extract de castane de la Titania (9), care previne şi tratează fisurile pielii, preţ: 13,15 lei. De asemenea, pentru picioarele obosite, poţi alege un produs organic, precum balsamul de picioare Weleda (10), preţ: 38,3 lei.

Pedichiura, nu doar estetică

Dacă alegi să-ţi faci singură pedichiura, ai grijă să tai unghiile scurt, dar acordă atenţie mai ales îndepărtării colţurilor, fiindcă rănile pot favoriza infecţiile. Aplică ulei de măsline pe cuticule sau o cremă specială, precum exfoliantul pentru unghii şi cuticule de la Yves Rocher (11), preţ: 35 lei, care facilitează împingerea acestora spre baza unghiei.

După două minute, împinge cuticulele pentru a obţine alungirea unghiei. Nu îţi tăia cuticulele, fiindcă acestea protejează de infecţii şi de agresiuni. Apoi aplică un strat de lac protector şi, eventual, o ojă pentru a asigura protecţie suplimentară unghiilor. Poţi folosi un produs  precum oja pastel „Couleurs Nature Manicure" (12) de la Yves Rocher, preţ: 25 lei.

Specialistul nostru
Prof. dr. Anca Zbranca

medic specialist
dermatolog


După spălarea corectă a picioarelor, se taie unghiile în formă rotunjită fără a se tăia colţurile, pentru a evita „încarnarea" lor. Dacă pe tălpi pielea este îngroşată, se pot folosi din când în când după spălat pietre abrazive sau pile pentru călcâie, după care se utilizează creme hidratante sau emoliente.

Folosirea cremelor emoliente sau, eventual, uşor keratolitice ajută la descuamarea hiperkeratinizării fără a fi necesară ponsarea (raderea pielii tălpii).

Dacă picioarele nu sunt spălate zilnic cu apă şi cu săpun şi nu sunt bine uscate cu prosopul după spălare (mai ales între degete şi în pliul dintre talpă şi degete), se pot dezvolta micoze ale piciorului, afecţiuni în care pielea se macerează, se jupeşte, este pruriginoasă şi în fisuri intră cu uşurinţă microbi care pot duce la infecţii microbiene.

Sfat

După duş, foloseşte un lapte nutritiv pentru picioare, astfel vei preveni deshidratarea.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite