Adevărul despre gara cu un singur pasager, povestea care a impresionat presa din întreaga lume

Adevărul despre gara cu un singur pasager, povestea care a impresionat presa din întreaga lume

În gara Kami-Shirataki din insula Hokkaido mai există un singur călător: o elevă care trebuie să meargă la cursuri/FOTO Daily Telegraph

În fiecare dimineaţă la ora 7.04 şi seara la 5.08, trenul opreşte în gara izolată Kami-Shirataki din nordul îndepărtat al Japoniei. Un singur pasager urcă şi coboară din tren: o elevă de liceu care trebuie să meargă la cursuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

O poveste emoţionantă a făcut în ultimele zile deliciul presei din întreaga lume, iar compania feroviară din Japonia a primit numeroase aprecieri. Iată despre ce este vorba:

În urmă cu trei ani, compania feroviară Hokkaido a vrut să scoată din uz gara, pentru că nu mai există alţi călători în afară de această tânără. Totuşi, după ce conducerea companiei a aflat că studenta foloseşte în continuare gara, programul trenului a fost păstrat, scrie publicaţia britanică „Daily Telegraph”.

Gara se va închide însă pe 26 martie anul acesta, când eleva va termina cursurile şi nu va mai avea nevoie de transport. Decizia companiei feroviare de a mai păstra gara timp de trei ani a fost lăudată în presă şi pe reţelele de socializare.

Care este adevărul

Povestea care a făcut vâlvă în presă este însă puţin romanţată, scriu mai multe publicaţii online, printre care The Online Citizen şi The Straits Times. Astfel, compania feroviată japoneză a confirmat că trei gări din această zonă se vor închide în luna martie, însă acest moment nu are legătură cu data la care eleva îşi va termina studiile. Este pur şi simplu o coincidenţă.

Oricum, fata ar fi avut posibilitatea să folosească o altă gară aflată în apropiere, prin urmare trenul nu a fost menţinut în trafic pentru ea, ci pentru că aşa a considerat compania feroviară că trebuie, chiar dacă este adevărat că nu mai erau alţi pasageri în acea gară.

În ultimii ani, 20 de trasee feroviare din insula Hokkaido au fost oprite, din lipsă de călători. Populaţia din această zona rurală a ţării scade tot mai mult, pentru că aici nu prea mai sunt locuri de muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările