Fotografiile nud făcute de Marilyn Monroe înainte să moară vor fi scoase la licitaţie

Fotografiile nud făcute de Marilyn Monroe înainte să moară vor fi scoase la licitaţie

FOTO blackemag.com

Celebrele instantanee erotice pe care fotograful american Bert Stern i le-a făcut lui Marilyn Monroe pentru revista Vogue, în iunie 1962, cu o lună înainte să fie găsită moartă în propria casă, vor fi scoase la licitaţie la 10 septembrie, a anunţat văduva lui Stern.

Bert Stern a murit săptămâna trecută, la vârsta de 83 de ani, iar colecţionarii din întreaga lume au început imediat să se intereseze dacă şi când vor fi scoase la vânzare fotografiile pe care le-a făcut de-a lungul vieţii unora dintre cele mai cunoscute celebrităţi din lume, anunţă Daily Mail. 

La numai câteva zile după moartea fotografului, soţia acestuia, Shannah Laumeister, în vârstă de 43 de ani, s-a grăbit să facă public faptul că vestita serie de fotografii cu Marilyn Monroe nud va fi vândută în cadrul unei licitaţii care va avea loc în toamnă, la casa de licitaţii Freeman din Philadelphia. Se estimează că fiecare dintre portretele nud sau seminud  care o înfăţişează pe legendara blondă va fi vândut cu preţuri cuprinse între 10.000 şi 25.000 de dolari. 

O parte din faimoasele fotografii au fost publicate pentru prima oară într-un album din 1982 intitulat  „The Last Sitting“,  pentru ca în anul 2000 să fie lansată cartea „Marilyn Monroe: The Complete Last Sitting “, care aducea în atenţia publicului alte ipostaze din cele 2.500 de cadre făcute cu ocazia sedinţei foto din 1962, desfăşurată pe parcursul a trei zile, într-o cameră a hotelului Bel Air din Los Angeles, SUA.  

„A fost una dintre acele rare ocazii de care ai parte o singură dată în viaţă“, povestea Stern despre colaborarea sa cu Marilyn, într-un film documentar realizat în anul 2010.

 „Nu aş fi avut cum să-i fac acele poze nud lui Marylin Monroe, dacă ea nu a fi fost dispusă să facă acest lucru. Nu m-am dus la acea şedinţă foto cu intenţia de a o convinge să se dezbrace. Mi-am imaginat-o, la un moment dat, fără haine, acoperită ici şi colo cu bijuterii, dar am ajuns să am în acele fotografii mai multă nuditate decât aş fi putut spera“, mărturisea Stern.

Bert Stern şi-a lăsat amprenta asupra fotografiei de modă şi a portretisticii fotografice din anii ′50 şi ′60. Printre celebrităţile pe care Stern le-a imortalizat se mai numără Audrey Hepburn, Sophia Loren, Brigitte Bardot şi Elizabeth Taylor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările