Paradoxul fotografului amator: n-are amintiri!

Paradoxul fotografului amator: n-are amintiri!

FOTO www.photocritique.us

Fotografierea continuă împiedică creierul să reţină alte evenimente care se întâmplă simultan, rezultă dintr-un studiu nou, publicat de „The Daily Mail”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu alte cuvinte, oamenii care petrec mult timp capturând momente rămân fără amintiri.
De la zile de naştere până la mult aşteptatele vacanţe, toate sunt momente pe care majoritatea oamenilor vor să le imortalizeze pentru vecie. Dar dacă este vorba de oameni care au pierdut măsura şi stau numai cu aparatul de fotografiat în mână, aceştia ar putea să uite totul într-o secundă.

Studiul american arată că realizarea a prea multe fotografii împiedică formarea unor amintiri detaliate. Cercetătorii au dus un grup de studenţi într-un muzeu, unde aceştia trebuiau ori să facă poze, ori să încerce să ţină minte câteva dintre operele de artă văzute.  În ziua următoare, memoria le-a fost testată.

S-a demonstrat că recunoşteau mult mai greu, spre deloc, obiectele fotografiate de ei decât cele pe care le-au privit direct. Nu au putut oferi detalii nici despre operele pe care le-au fotografiat. „Oamenii au tendinţa să scoată aparatul de fotografiat instantaneu. Dar când se bazează pe tehnologie pentru a-şi aminti, aceasta poate avea un impact negativ asupra felului în care aceştia îşi amintesc experienţele respective”, a spus doctorul Linda Henkel, de la Universitatea Fairfield din Connecticut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările