FOTO Zâne miniaturale surprinse pe cameră: adevăr sau truc ieftin?

FOTO Zâne miniaturale surprinse pe cameră: adevăr sau truc ieftin?

Adevărat sau nu? Zânele de mărimea lui Tinkerbell chiar există? FOTO Daily Mail

Un lector universitar susţine că a fotografiat zâne de dimensiuni extrem de reduse zburând libere în Rossendale Valley, Lancashire, Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

John Hyatt, în vârstă de 53 de ani, afirmă că fotografiile pe care le-a făcut cu doi ani în urmă demonstrează că Rossendale Valleyk, din Marea Britanie, este mediul în care trăiesc aceste magice creaturi înaripate.
 
„Am avut un şoc imens atunci când am făcut aceste fotografii. Am pozat, apoi, fel şi fel de muşte şi insecte, dar nu arătau la fel. Oamenii pot decide singuri, îşi pot da cu părerea în legătură cu ce sunt”, a declarat Hyatt, ale cărui fotografii au făcut valuri în social media, născând fel şi fel de dezbateri.
 
Hyatt este directorul Institutului de Cercetare şi Inovaţie în Artă şi Design din Manchester şi insistă că fotografiile sale sunt autentice şi că nu au fost alterate în niciun fel. Acesta şi-a expus capturile foto în cadrul unei expoziţii speciale, numită „Rossendale Fairies” („Zânele din Rossendale”), din cadrul muzeului „The Whitaker”. 


John Hyatt, lectorul universitar care a surprins imaginile magice FOTO Daily Mail

Numele expoziţiei, a declarat Hyatt, are legătură cu povestea zânelor din Cottingley, petrecută în 1917, în care două fetiţe din Bradford susţineau că au fotografiat zâne în grădina uneia dintre ele. 60 de ani mai târziu, femeile au declarat că povestea e falsă şi că zânele au fost confecţionate din carton.

Elsie Wright, una din fetiţele din Bradford FOTO Daily Mail
 
„Totul este stereotipizat, dar există lucruri mult mai ciudate decât zânele. Viaţa se dezvoltă pretutindeni. Nu cred că sunt doar versiuni în miniatură ale oamenilor şi că merg acasă şi beau o ceaşcă de ceai la sfârşitul zilei, dar din ce am văzut, cred că se simţeau bine, erau fericite şi făceau un mic dans în lumina caldă a soarelui.  Aceste fotografii sunt minunate, iar frumuseţea lor face oamenii să creadă în zâne”, a adăugat Hyatt.Citeşte şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: