FOTO VIDEO Profesorul universitar şcolit la Harvard care locuieşte într-un tomberon

FOTO VIDEO Profesorul universitar şcolit la Harvard care locuieşte într-un tomberon

Wilson vrea să demonstreze că avem nevoie de foarte puţine lucruri pentru a trăi fericiţi FOTO Oddity Central

Jeff Wilson, un profesor de ştiinţa mediului de la o universitatea din Austin, Texas, locuieşte într-un tomberon de trei metri pătraţi, şi nu pentru că ar trece printr-o perioadă mai grea din viaţă.El vrea să demonstreze că se poate trăi cu foarte puţin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul Jeff Wilson, care a studiat la Universitatea Harvard, şi-a propus să locuiască un an în tomberonul de trei metri pătraţi folosit anterior pentru reciclarea deşeurilor. El vrea să demonstreze oamenilor că poţi duce o viaţă mai bună chiar şi în condiţii austere.

„Casa” bărbatului, pe care acesta o descrie ca fiind „cea mai mică şi bine pusă la punct locuinţă construită vreodată”, este situată în campusul Universităţii Huston-Tillotson.

Înainte ca Wilson să se mute în noul său domiciliu, studenţii lui s-au asigurat că tomberonul este curat şi în stare bună. Pentru ca locuinţa improvizată să fie cât mai puţin dăunătoare pentru mediu, „Profesorul-Tomberon”, cum a fost poreclit de studenţi, intenţionează să instaleze panouri solare şi o toaletă care produce energie.

Wilson, care a locuit înainte într-o casă de peste 200 de metri pătraţi, a început să adopte o existenţă simplă după ce a trecut printr-un divorţ. Acesta s-a mutat într-un apartament de 46 de metri pătraţi şi a vândut toate hainele şi mobila de care nu avea nevoie cu numai un dolar pe obiect.

Nu după mult timp, profesorul universitar a realizat că, de fapt, are nevoie de foarte puţine lucruri pentru a trăi fericit. Atunci a hotărât să se mute într-un tomberon.
 
 
După ce şi-a dat apartamentul spre închirere, bărbatul a locuit timp de şapte luni în biroul său. A reuşit să obţină aprobarea universităţii pentru „Poiectul Tomberon” şi, când acesta a fost gata, s-a mutat. El a vrut să testeze dacă este pisibil să foloseşti doar 1% din spaţiul, apa şi energia pe care le consumă, în mod normal, o persoană.
 
 
Wilson este un susţinător al stilului de viaţă minimalist – bărbatul posedă doar patru perechi de pantaloni, patru tricouri, trei perechi de şosete, trei pălării şi câteva papioane. Tot ce deţine acesta se află sub o podea falsă improvizată în noua lui locuinţă. Profesorul a declarat, potrivit publicaţiei „Oddity Central”, că viaţa lui s-a schimbat în bine din multe puncte de vedere de când a început „Proiectul Tomberon”. De exemplu, din cauza căldurii din interiorul „casei” sale, bărbatul a petrecut mai mult timp în aer liber, s-a plimbat şi a interacţionat mai des cu oamenii.
 
În a doua parte a proiectului său, bărbatul va improviza o bucătărie, o chiuvetă, încuietori pentru uşi, dar cea mai aşteptată schimbare este, spune acesta, toaleta. Wilson foloseşte acum baia sălii de sport a universităţii. A treia parte a proiectului va avea în vedere montarea unor panouri solare, iar casa-tomberon va căpăta un aspect modern.
 
După ce perioada de un an în care Wilson va locui în tomberon se va încheia, acesta plănuieşte să îşi facă proiectul cunoscut în cât mai multe locuri din Statele Unite, pentru a le demonstra studenţilor că „mai puţin înseamnă mai mult”. Profesorul Universitar ţine deja discursuri în cadrul grădiniţelor şi al şcolilor, iar cea mai frecventă întrebare pare a fi: „Pe unde va intra Moş Crăciun?”.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: