FOTO VIDEO Când dorinţa de a deveni mamă învinge până şi frica de moarte

FOTO VIDEO Când dorinţa de a deveni mamă învinge până şi frica de moarte

Elizabeth Joice, bucurându-se de ultimele momente cu fiica sa, Lily Anna. FOTO Daily Mail

Max Joice a ales să aducă în faţa lumii povestea femeii vieţii sale, Elizabeth, care a renunţat la viaţă din dorinţa de a fi mamă, chiar dacă s-a bucurat de acest statut doar pentru câteva momente, înainte să fie răpusă de cancer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elizabeth, o femeie originară din Montclair, New Jersey, ducea o viaţă fericită alături de iubitul său Max, cu care avea o relaţie de doi ani atunci când doctorii i-au dat o veste cutremurătoare: avea cancer. În acel moment, Liz, cum o ştiau apropiaţii, şi-a pus mănuşile de box şi a început să lovească pereţii, iar apoi i-a spus iubitului său că, dacă medicii urmează să-i dea vestea că boala este într-un stadiu avansat, nu va face absolut nimic să lupte contra ei.
 
Max a mers în bucătărie şi s-a întors cu un inel din folie confecţionat pe fugă şi a îngenunchiat, cerând-o pe Liz de soţie. 

„Nu există opţiunea asta. O să lupţi”, i-a spus bărbatul.
 

Elizabeth şi Max, în ziua nunţii lor, în 2010 FOTO Daily mail

Elizabeth Joice, arătând inelul cu care Max a cerut-o de soţie FOTO Daily Mail
 
S-au căsătorit după o lună, timp în care  Elizabeth a aflat că suferea de sarcom, o formă de cancer care afectează ţesuturile moi şi oasele. După câteva şedinţe de chimoterapie şi o operaţie, tumora părea să fi dispărut. Liz a trăit, timp de trei ani, o viaţă sănătoasă, aşa că ea şi Max au decis că îşi doresc un copil.
 
După ce cuplul s-a mutat în Roosevelt Island, o insulă din SUA, Liz a descoperit că este însărcinată, însă la doar o lună de la aflarea fericitei veşti, a urmat una năucitoare: cancerul revenise.Doctorii au scos tumora printr-o altă operaţie, însă sarcina femeii îi impiedica să se folosească de scanările prin Rezonanţă Magnetică (RMN), aşa că nu au putut determina dacă tumora se dezvoltă. Elizabeth ar fi născut în martie, dar medicii nu au putut aştepta până atunci. În ianuarie, femeia a născut-o prin cezariană pe fiica sa Lily Anna Joice.
 
Cancerul femeii se răspândise, tumorile invadându-i plămânul drept, inima şi abdomenul.
Am ştiut că acela este momentul în care trebuie să ne luăm adio. A fost ca în filme. Am stat împreună şi am plâns, am spus poveşti şi ne-am amintit toate lucrurile grozave din viaţa noastră. Liz a venit acasă la cinci zile după ce a născut-o pe Lily. Am petrecut o singură seară împreună, în casa noastră, a declarat Max.


 
Cumnata sa, Judith, a adăugat că, în următoarele şase săptămâni, Liz a luptat cu boala. 
Avea atâtea motive să trăiască că a luptat mai tare decât medicii au văzut pe cineva, vreodată, luptând. Totuşi, corpul lui Elizabeth nu a mai rezistat, iar pe 9 martie, aceasta a murit. Liz răspândea energie pozitivă şi te făcea să te simţi şi să fii o versiune mai bună a ta. Nu s-a plâns niciodată, a spus Judith.
 
Site-ul You Caring a organizat o strângere de fonduri pentru Max şi fiica lui. Până în momentul de faţă, s-au strâns aproximativ 9.000 de dolari, iar Christopher Henze va lansa, în curând, un documentar intitulat „40 Weeks” („40 de săptămâni”) despre drama familiei Joice.Citeşte şi:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările