FOTO VIDEO „Citeşte-mi trupul“: tatuajul care cântă

FOTO VIDEO „Citeşte-mi trupul“: tatuajul care cântă

Acesta este un nou pas în evoluţia tatuajelor: cerneala „prinde viaţă” într-o nouă modalitate inedită. FOTO PolicyMic

Artistul şi inginerul Dmitry Morozov are un tatuaj mare pe antebraţ. La prima vedere, tatuajul său pare a fi o serie de bare de diverse mărimi, însă semnificaţia acestuia este, de fapt, alta: este parte dintr-un instrument muzical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Morozov îşi foloseşte tatuajul în reprezentaţia artistică numită „Reading my body” („Citeşte-mi trupul”). Acesta şi-a tatuat o serie de dungi negre pe antebraţ care, „ataşate” la un senzor motorizat conectat la un calculator, poate crea multiple varietăţi de sunet.

Incredibila invenţie se foloseşte de o telecomandă Wii (pentru a a înregistra mişcarea braţului), senzori care „citesc” tatuajul, un aparat de măsurare (pentru a face senzorul să meargă în raport cu tatuajul) şi un Arduino Nano, o platformă de procesare prin intermediul căreia „braţul-instrument” este conectat la un calculator- toate acestea formează un alt braţ, artificial, împreună cu care braţul lui Morozov formează un instrument muzical ce reuşeşte să transforme mişcarea în sunet. 
 

 
Într-un interviu recent acordat site-ului Noisey, artistul a declarat că a avut nevoie de doar două zile pentru a crea dispozitivul.

Proiectul său este dovada că orice poate fi transformat în muzică, a afirmat Morozov. Acesta a reuşit să îşi transpună ideile într-o mulţime de instalaţii şi instrumente audiovizuale, folosindu-se de orice i-a picat în mână, de la scoici, până la panouri solare. Deşi talentul şi îndemânarea sa au dat naştere unei multitudini de invenţii, „Reading my body” este proiectul de suflet al artistului, care este de părere că acesta „reflectă semnificaţia tatuajelor”, unelte minunate ale exprimării sinelui. 

Citeşte şi:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: