FOTO Topul celor mai grandioase oraşe din istoria omenirii

FOTO Topul celor mai grandioase oraşe din istoria omenirii

Tokyo

De peste nouă mii de ani, marile oraşe ale lumii au avut un rol important în dezvoltarea societăţii umane, iar unul dintre aceste aşezăminte, Ierihonul, poate sta la baza acestei dezvoltări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată topul celor mai mari orașe, în viziunea celor de la Business Insider:

Ierihon

Acest oraș se presupune a fi cel mai vechi oraș din istoria omenirii, iar ruinele celei mai vechi civilizații descoperite la Ierihon au o vechime de nouă mii de ani. După cum precizează istoricii, Ierihonul avea la început o populație de 2.000 de persoane, iar acum locuiesc în acea zonă aproximativ 14.000 de suflete. Orașul se află pe valea Iordanului, la șapte kilometri de râul Iordan, 10 kilometri de Marea Moartă și 30 de kilometri de Ierusalim. Mai mult, este considerat orașul cu cea mai mică altitudine din lume, fiind situat la 250 de metri sub nivelul mării.

Citiți și:

Viena, cel mai bun oraş în care să trăieşti

Bucureştiul, ideal pentru cumpărături

Mari

Orașul este unul vechi de 5.000 de ani și se presupune că a fost cel mai mare oraș din lume în perioada în care a existat, având o populație de 50.000 de persoane. Mari se află în Siria, la 11 kilometri nord-vest de orașul Abu Kamal, dar acum din acest oraș au rămas doar ruinele.

Babilon

Despre acest oraș se vorbește că ar fi fost înființat în urmă cu peste patru mii de ani și se află pe malul Eufratului. Babilonul avea o populație de 100.000 de suflete, dar acum a rămas doar o ruină.

Cartagina

Cel mai mare oraș din anii 300 înainte de Hristos, Cartagina se lăuda cu o populație de 500.000 de persoane și cu Hanibal, cel mai cunoscut lider al orașului. În prezent, orașul are o populație de 20.000 de persoane.

Roma

„Capitala lumii", așa cum a fost denumită de unii istorici, a fost cel mai mare oraș ai anilor 200 după Hristos, cu o populație de 1.200.000 de oameni. Roma a fost întemeiată în anul 753 înaintea erei noastre de către Romulus și Remus.

Constantinopol

Orașul a primit denumirea după împăratul Constantin cel Mare și este actualul Istanbul. Populația Constantinopolului era de 600.000 de persoane în anii 600, iar acum număra peste 13 milioane de suflete. Numele oficial de Istanbul a fost impus in 1930.

Beijing

Cel mai mare oraș din anii 1500 și actuală capitală a Chinei, Beijingul a fost fondat în urmă cu aproximativ 3.000 de ani. În prezent, în Beijing locuiesc peste 22 de milioane de persoane.

Londra

Capitala Marii Britanii este considerată în prezent, alături de New York, capitala financiară a lumii, iar populația acestui oraș numără aproape 14 milioane de persoane. Londra se poate lăuda că a fost considerat cel mai mare oraș din lume în anul 1825, cu o populație de peste 1,3 milioane de locuitori.

New York

Fiind considerat cel mai mare oraș din lume în anul 1925, cu o populație de aproape 8 milioane de locuitori, New Yorkul s-a dezvoltat de la an la an, iar cea mai celebră stradă din oraș este Wall Street, acolo unde își are sediul și bursa americană.

Tokyo

Capitala Japoniei este, în prezent, cel mai mare oraș din lume, cu o populație de peste 34 de milioane locuitori. Tokyo este de asemenea și unul dintre cele mai puternice centre economice ale lumii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările