FOTO Ce s-a mâncat pe Titanic cu două zile înainte de naufragiu

FOTO Ce s-a mâncat pe Titanic cu două zile înainte de naufragiu

Vasul „Titanic“. FOTO Arhiva Adevărul

Meniul care dezvăluie felurile de mâncare servite pasagerilor de la clasa I cu doar două zile înainte ca Titanicul să se scufunde ar putea fi vândut cu 110.000 de dolari la o licitaţie care va avea loc la 18 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meniul de pe Titanic a rămas în buzunarul hainei unei pasagere care a călătorit la clasa I, pe nume Elise Lurette, cu data de 12 aprilie 1912, pentru ca naufragiul să aibă loc în noaptea de 14 spre 15 aprilie.

Documentul face parte dintr-un lot de obiecte de pe Titanic ce va fi scos la licitaţie la 18 octombrie. Conform celor înscrise pe meniu, la clasa I s-a servit la masa de prânz supă de mazăre, cotlete de berbec la grătar, tartă de prune verzi, plăcintă de carne de porc Melton Mowbray, friptură de viţel, miel cu sos de mentă, limbă de bou şi budincă de tapioca. Bufetul rece a inclus şi creveţi afumaţi, hering marinat, somon cu maioneză, sardine afumate, cârnaţi Bologna, diverse brânzeturi şi bere rece ca gheaţa.  

Elise Lurette, menajera unei familii înstărite de englezi, a reuşit să coboare într-o barcă de salvare înainte ca Titanicul să se scufunde. Nu mai puţin de 1522 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragicul naufragiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările