FOTO Rufe întinse pe sârmă, din Napoli şi Tel Aviv până în Brooklyn

FOTO Rufe întinse pe sârmă, din Napoli şi Tel Aviv până în Brooklyn

Rufe întinse pe sârmă în Napoli, Italia FOTO sivanaskayo.com

Ideea de a întinde rufele ude pe o sârmă poate părea absurdă publicului tânăr, în special cel occidental, obişnuit cu uscătorii interioare. Dar pentru locuitorii oraşelor Lisabona, Tel Aviv şi Napoli, acest obicei face parte nu doar din stilul de viaţă, cât şi din peisajul înconjurător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tradiţia de a lăsa cămăşile şi lenjeria intimă la soare, în văzul altora, nu este deloc ciudată pentru ţări europene. Aşa că fotograful israelian Sivan Askayo s-a gândit că, de vreme ce face parte din cultura ei, obiceiul merită un adevărat portofoliu vizual.

„Intimacy Under the Wires (Intimitatea de pe sârmă)” este numele albumului său, care conţine imagini din oraşe europene, asiatice, dar şi americane. Scopul: tradiţia nu dispare atât de uşor.

„Din simpla imagine a unor rufe întinse pe sârmă poţi să-ţi dai seama de atât de multe despre ei şi despre familiile lor, fără să fie nevoie să-i cunoşti. Unii au uniforme de muncă, alţii rochii de petrecere, haine de copii, lenjerie sexy sau deloc sexy şi aşa mai departe”, a spus Askayo pentru „Huffington Post”. „Rufele sunt ceva atât de personal, dar şi public, în acelaşi timp”, a conchis ea. 

Napoli

Lisabona

Brooklyn

Tel Aviv

Vietnam

citeste totul despre: