FOTO Cel mai popular câine din SUA de 28 de ani: Labradorul. Ce rase sunt următoarele în clasament

FOTO Cel mai popular câine din SUA de 28 de ani: Labradorul. Ce rase sunt următoarele în clasament

Caine labrador FOTO Arhiva

Labradorul Retriever a bătut încă o dată recordurile şi a devenit cea mai populară rasă de câini din Statele Unite, pentru al 28-lea an la rând, potrivit American Kennel Club.

American Kennel Club (AKC) a anunţat la o conferinţă de presă de la Muzeul Câinelui că îndrăgitul labrador rămâne cel mai popular câine din Statele Unite şi în 2018. 
 
În timp ce labradorul continuă să fie regele raselor de câini din SUA, locul al doilea este ocupat de Ciobanescul german şi locul al treilea de Golden Retriever.
 
Labradorul este o rasă de câini canadiană şi, la origini, aceasta a fost folosită de pescari la prinderea peştelui, pentru ca adoră apa şi sa înoate. „Retriever” desemnează un câine de aport-câine care are misiunea de a aduce diferite lucruri înapoi la stăpân. Labradorii sunt câini de talie medie, care datorită inteligenţei pot fi folosiţi în operaţiuni de căutare şi salvare, identificare a substanţelor interzise sau câini-ghizi de ajutorare a persoanelor cu dizabilităţi. Patrupezii necesită o îngrijire atentă şi perierea blănii de aproximativ trei ori pe săptămână.
 
 
Ciobănescul german, supranumit şi „câine-lup” în limba română, este o rasă veche, care are o varietate de însuşiri, în funcţie de zona în care este crescută. Se numără printre câinii cei mai populari din lume, fiind potriviţi atât pentru viaţa de familie, cât şi pentru pază şi protecţie. Rasa germană este una echilibrată şi poate servi mai multor scopuri: câini de companie, câini poliţişti, câini-ghizi etc. Necesită un periaj periodic.
 
 
Golden Retriever se numără printre cele mai populare rase din lume. Caracterul echilibrat şi aspectul îi plasează mereu pe primele locuri în clasamentele celor mai apreciate rase. Deosebit de inteligenţi, golden retrieverii sunt folosiţi ca animale de companie, câini-ghizi pentru persoane cu handicap, câini aportori de vânătoare sau sunt ajutoare de nădejde în operaţiunile de căutare şi salvare. Au un caracter blând, domol şi sunt catalogaţi de mulţi ca fiind ideali pentriu familiile cu copii. Sunt dependenţi de afecţiune şi mereu vor să le facă pe plac stăpânilor.
 
FOTO Pet Star Foto/Mihai Chiriacescu

Clasamentul este completat de bulldogul francez (4), bulldogul englez (5) şi beagle-ul (6).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: