FOTO Istoria fascinantă a tatuajelor, în imagini de la 1900 până în prezent

FOTO Istoria fascinantă a tatuajelor, în imagini de la 1900 până în prezent

FOTO Huffington Post

Prietenii tăi le adoră, părinţii tăi mai puţin. Imortalizează mantra personală, amintirile, iubiţii sau deciziile neinspirate în timpul unei beţii. Tatuajele sunt mai populare ca niciodată, dar arta aceasta datează de mai mulţi ani decât s-ar crede şi există în locuri despre care unii încă nu au auzit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nou album de artă, intitulat „1000 Tattoos”, publicat la editura Taschen, explorează istoria complicată şi colorată a tatuajelor. 
 
Acest obicei, considerat de mulţi aparţinând modernităţii, a făcut parte din ritualuri sau motivaţii care au inspirat oameni de pe întreg globul să se „graveze” pentru restul vieţii lor cu cerneală. 
 
De la oamenii din Maori, femeile de la circ din anii '20 şi bărbaţii care iubesc orice mâncare din ouă, istoria tatuajelor este plină de culoare şi de experimente. 
 
Editat de istoricul de artă Burkhard Riemschneider şi legenda tatuajelor Henk Schiffmacher, care conduce şi Muzeul de Tatuaje din Amsterdam, compendiumul vizual tratează desenele pe piele cu respectul cuvenit, ca pe o formă de artă în sine. Versiuni ale tatuajelor din toată lumea şi din toate timpurile sunt expuse ca într-călătorie plină de culoare. 
 
Arta tatuării a trecut prin spaţiu şi timp, din Maori până în Noua Zeelandă...
 
 
... până la Edith Burchett din London anilor 1920, soţia „profesorului" Burchett, „Regele tatuatorilor"
 
 
Legendarul tatuator Ron Ackers, în Bristol, Marea Britanie, în 1950...
 
 
... şi prima femeie tatuator Cindy Ray, din Australia, în 1960...
 
 
Dragoni fantastici în Horikawa, Tokyo
 
 
Tatuajele care induc foamea ale tatuatorului Dave Lum, din Oregon
 
 
Portretul unei iubiri eterne, pe braţul lui Brian Everett, din New Mexico
 
 
Citeşte şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările