FOTO Cum se feresc bogaţii de coronavirus: vile de lux, plutitoare, de peste 5 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila plutitoare din Miami FOTO Shutterstock
Vila plutitoare din Miami FOTO Shutterstock

De la buncăre, iahturi de lux şi vile plutitoare, bogaţii din Statele Unite ale Americii au făcut investiţii masive pentru a lupta cu pandemia de coronavirus.

Bogaţii din SUA şi-au luat măsuri de prevenţie împotriva coronavirusului. Aceştia investesc în iahturi private de lux, buncăre şi medici privaţi, în pregătirea lor pentru autoizolare în cazul în care criza cauzată de virusul mortal va lua amploare şi mai mult, scrie Daily Mail

S-a observat un interes crescut pentru construcţia şi închirierea de buncăre subterane, făcute să reziste la „aproape orice catastrofă“, potrivit The Guardian.

Robert Vicino, fondatorul grupului Vivos care creează astfel de adăposturi, a declarat că a înregistrat o creştere a vânzărilor şi a interesului de când coronavirusul a apărut în China la sfârşitul anului trecut.

Firma deţinea o serie de foste buncăre ale muniţiei armatei americane din apropiere de Edgemont, Dakota de Sud, şi le-a transformat într-o comunitate pentru civili numită Vivos xPoint.

Se consideră că aceste 575 de buncăre din beton, pentru care un contract de închiriere de 99 de ani începe de la 31,743 de dolari fiecare, sunt în măsură să găzduiacă aproximativ 5.000 de oameni în total, ceea ce face din complex „cea mai mare comunitate de supravieţuire de pe Pământ“.

image

Buncărele din Dakota de Sud FOTO Daily Mail 

Buncar pentru bogati Vivos xPoint in South Dakota USA bunker FOTO EPA-EFE / Jim Lo Scalzo

Buncăr pentru bogaţi Vivos xPoint în South Dakota USA FOTO EPA-EFE / Jim Lo Scalzo

Astfel, oamenii înstăriţi se pregătesc să fugă în casele din largul mărilor sau să se ascundă în buncărele subterane din ţări care până acum au fost evitate de virus.

Alţii aleg să se autoizoleze la bordul unor iahturi de lux, iar dacă trebuie să se deplaseze, o fac cu avioane private, caz în care zborurile costă până la 20 de mii de dolari. 

Autoizolare în vilă plutitoare de lux

O modalitate de autoizolare „cu stil“ pentru cei înstăriţi este pe o vilă plutitoare de lux, denumită Arkup, care costă 5,5 milioane de dolari. În cazul valurilor mari sau al uraganelor, aceasta se poate ridica deasupra apei folosind patru plăci hidraulice care stabilizează casa pe fundul mării. Sistemul hidraulic ridică Arkup-ul la 30 de metri deasupra apei. De asemenea, este prevăzută cu geamuri rezistente la uragan din podea până la tavan.

Vila plutitoare dispune de 4.300 de metri pătraţi de spaţiu de locuit, este împărţită în patru dormitoare, un living, o bucătărie în aer liber, patru băi, o zonă de înot şi o punte retractabilă. Arkup este situată în Miami, dar poate fi livrată oriunde în lume.

Interes crescut pentru medicina privată

Cei înstăriţi se consultă cu medicii privaţi şi cer servicii de asistenţă VIP. Mai mult, aceştia preferă brand-ul de lux în loc de unul modest. În timp ce o sticlă de dezinfectant de la un brand comun din SUA costă 3,79 dolari, bogaţii preferă Byredo, un brand de lux european, care face un produs ce promite o „spălare pe mâini fără clătire cu note florale de pere şi bergamotă“ pentru 35 de dolari, notează straitstimes.com.

Totodată, Mark Ali, directorul executiv al Clinicii Private Harley Street din Londra, a declarat că focarul de coronavirus „a dus la o cerere uriaşă pentru testarea privată din partea oamenilor foarte înstăriţi, care sunt interesaţi să plătească oricât pentru sănătate“. 

De asemenea, măştile de protecţie făcute de designeri, apărute recent, sunt cumpărate de vedete. De exemplu, Gwyneth Paltrow s-a pozat în timp ce poartă o mască neagră care costă 99 de dolari, făcută de Airinum, brand suedez preferat de celebrităţi, ceea ce l-a făcut foarte scump şi de negăsit. 

   

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite