FOTO Farfuria cu păr şi paharul spinos- obiecte de uz zilnic, refăcute în aşa fel încât să-ţi îngreuneze viaţa

FOTO Farfuria cu păr şi paharul spinos- obiecte de uz zilnic, refăcute în aşa fel încât să-ţi îngreuneze viaţa

Stropitoare cu burlanul de scurgere poziţionat invers FOTO slate.com

O stropitoare cu burlanul de scurgere poziţionat invers, o umbrelă din ciment, cizme de ploaie decupate în vârf, o farfurie acoperită de păr, un pahar de vin spinos şi un bol cu o gaură pe fund - acestea sunt doar câteva dintre obiectele folosite în viaţa de zi cu zi care apar în seria lucrurilor incomfortabile a arhitectei Katerina Kamprani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Răzbunător şi meschin? Sau un studiu relevant al obiectelor de zi cu zi? Scopul acestui proiect este remodelarea obiectelor utile, făcându-le incomfortabile, dar folosibile, prin păstrarea semioticii obiectului original”, se precizează în introducerea prezentării proiectului.
 
Pe pagina sa de Facebook, Kamprani numeşte colecţia „Incomfortabil” „o colecţie a inconvenientului obiectelor de zi cu zi”, adăugând că „ a pornit ca un proiect de design ciudat şi sadic. S-a jucat cu mintea ei şi a cunoscuţilor, există în schiţe şi în 3D, fără a avea, însă, vreun scop. Este un parazit în lumea materialismului şi a designului”.


Cizme de ploaie decupate în vârf FOTO slate.com


Umbrela din ciment FOTO slate.com


Farfurie acoperită de păr FOTO slate.com

 
„Dispozitivele şi sistemele tehnologice complexe pot fi foarte frustrante chiar şi pentru utilizatorii pasionaţi. Cred că un designer are nevoie de timp şi de răspuns din partea publicului pentru a crea ceva atât de natural pentru utilizator precum mâncatul cu furculiţa. Proiectul meu este creat cu atenţie special pentru a enerva. Se hrăneşte cu design-ul fiecărui obiect şi rezultatul este o glumă”, a adăugat Kamprani. 


Pahar cu spini FOTO slate.com

Bol găurit FOTO slate.com
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: