FOTO Cine dansează la bară, acasă?

FOTO Cine dansează la bară, acasă?

Dansul la bară, un sport eficient pentru femei cu beneficii fizice şi mentale FOTO Daily Mail

Dansul la bară are o latură controversată, chiar dacă a devenit popular în rândul femeilor din întreaga lume. Pasionat de femeile care au o bară de dans acasă, fotograful Tom Sanders a realizat un proiect care i-a oferit o remarcabilă lecţie legată de prejudecăţile şi stereotipurile după care societatea se ghidează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum patru ani, în Los Angeles, Tom Sanders a întâlnit un model care i-a confesat faptul că deţine o bară de striptease în bucătăria căminului său. Fascinat de povestea modelului, fotograful, acum în vârstă de 29 de ani, a început proiectul „Dansând la bară acasă”. Acesta a fotografiat 20 de femei care aveau instalată o astfel de bară în propria locuinţă. 
 
„A trebuit să le câştig încrederea şi să le dovedesc că nu-s doar un tip ciudat cu o cameră de fotografiat”, a declarat Sanders pentru MailOnline, adăugând că a început proiectul prin fotografierea unui număr mic de dansatoare la bară, care l-au recomandat altora, dar doar după ce s-au convins că ţelul lui este strict profesional.

 
Rezultatul constă într-o serie de fotografii cu femei obişnuite care se mişcă excepţional, într-un mediu familiar, în prezenţa unui public pasiv - proprii pereţi, uneori animalul familiei şi, în unele cazuri, proprii copii.

 
Sanders şi-a întâlnit majoritatea subiecţilor prin intermediul cursurilor de dans la bară şi prin intermediul reclamelor de pe Craigslist. La început, acesta le fotografia în moduri destul de sexy, însă şi-a schimbat abordarea atunci când a aflat ce însemna, de fapt, dansul la bară pentru acele femei obişnuite. 

La început, le-am stereotipizat pentru că am crezut că toate erau stripteuze, aşa că le-am pozat în costume de baie şi alte ţinute sumare, însă cu cât am cunoscut mai multe, am învăţat că, pentru ele, dansul la bară este sacru, un fel de simbol al puterii. Este un sport destul de extrem. Îţi munceşte toţi muşchii corpului. Aceste femei sunt adevărate atlete, a spus Sanders.


 
Majoritatea femeilor fotografiate de Sanders erau mame.
 
„Bara funcţionează exact ca un aparat de exerciţii pentru ele”, a spus fotograful.

 
Sanders a punctat faptul că şi-a rugat subiecţii să-şi facă rutina zilnică, pentru a obţine un portret cât mai exact al dansatoarelor. Toate femeile fotografiate de el merg şi la studiouri de dans la bară, al căror număr a crescut vertiginos în oraşele din Statele Unite. 

Într-o sală obişnuită de sport, oamenii se holbează, dar la cursurile de dans, toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi există un simţ extraordinar al încrederii, a declarat Sanders.

 
Dansul la bară a atras numeroase celebrităţi în ultimii ani. Chiar săptămâna trecută, într-un episod din emisiunea lui Lindsay Lohan, protagonista a fost surprinsă în timpul unei lecţii private de dans la bară.
 
„Este o modalitate perfectă de a face sport. Te ajută, ca femeie, să te simţi puternică. Îmi place să fac sport, dar trebuie să recunosc că transpir mult mai mult atunci când practic dansul la bară decât atunci când fac yoga sau alerg pe bandă”, a spus actriţa.


 
Tom Sanders a declarat că a învăţat o lecţie de viaţă foarte importantă pe timpul desfăşurării acestui proiect.

Nu judeca o carte după copertă. Ar trebui să săpăm mult mai mult şi să aşteptăm să cunoaştem oamenii înainte să ne grăbim cu concluziile, a precizat acesta. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările