FOTO Campionii tatuajelor, topiţi după pălincă şi papanaşi

FOTO Campionii
tatuajelor, topiţi după pălincă şi papanaşi

Gaby şi Victor Peralta. FOTO Atharia

Peste 6.000 de români au mers anul acesta la cea de-a cincea ediţie a Convenţiei Internaţionale de Tatuaje, susţinută la Turbohalle, în capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul trupurilor acoperite de cerneală a fost întreţinut de artişti celebri precum Emilio Gonzalez, din Venezuela, adept al transformărilor extreme, şi cuplul Victor şi Gaby Peralta, din Brazilia, care figurează în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe modificări corporale din lume.
 
În ciuda faptului că în trecut tatuajele erau asociate cu universul periculos al puşcăriaşilor, astăzi pictura cu ace pe trup este considerată o adevărată artă. Astfel, spre deliciul publicului pasionat de modificări corporale, în cadrul ediţiei cu numărul cinci a Convenţiei Internaţionale de Tatuaje din Bucureşti au fost prezenţi peste 100 de artişti tatuatori. Urmând modelul occidental, Costi Azoiţei, persoana din spatele evenimentului, a reuşit să transforme Convenţia Tatuajelor din România în cel mai mare eveniment de acest fel din sud-estul Europei. 
 
„Prima dată am participat la o convenţie din Viena, acum 11 ani, iar apoi am fost în Franţa, Germania, şi am văzut cam ce se întâmplă acolo. Lumea chiar adoră treaba asta”, mărturiseşte Costi, mândru că a reuşit să îl aducă anul acesta pentru a doua oară în România pe Emilio Gonzalez, artist tatuator şi adept al modificărlor corporale extreme din Venezuela, dar şi pe Victor şi Gaby Peralta, cuplul care a făcut senzaţie şi la Bucureşti. 
 
Cuplul groazei, unit de dragostea pentru extrem
 
Nonconformiştii Victor şi Gaby Peralta s-au îndrăgostit, la prima lor vizită în România, de palincă şi de papanaşi, dar şi de spiritul prietenos şi pozitiv al românilor. Cei doi sunt împreună de 18 ani, căsătoriţi de aproape 13 ani, şi îşi iubesc meseria, pe care au transformat-o într-un stil de viaţă. Gaby este tatuată pe 75% din suprafaţa corpului, pe când Victor este „îmbrăcat“ cu desene în proporţie de 95%. Pe lângă impresionantele tatuaje, soţii Peralta au o cantitate mare de piercing-uri, tatuaj eyeball (tatuaj pe cornee- n.r.), limba despicată, lărgire de lob, implanturi sub piele şi implanturi dentare. În cadrul evenimentului de la Bucureşti, Victor şi Gaby au realizat, cu ajutorul lui Emilio Gonzalez, un spectacol de suspendare de zile mari, cârligele trecute prin piele şi piruetele în aer ale celor doi reuşind să smulgă aplauze şi fluierături admirative din partea publicului. În plus, câţiva tineri din audienţă au avut ocazia să urce la rândul lor pe scenă şi să se lase pe mâinile lui Gonzalez, care, echipat cu anestezic local şi cârlige, i-a ridicat deasupra scenei, oferindu-le o experienţă cu adevărat nebunească. Printre curajoşi s-a numărat şi o fată, care s-a lăsat „agăţată“ în uralele celor prezenţi.
 
Gaby şi Victor Peralta FOTO vebidoo.com
 
Pe lângă spectacolele extreme care au crescut pulsul audienţei, Convenţia Internaţională a Tatuajelor din Bucureşti a mai găzduit şi o mulţime de activităţi relaxante, precum concerte live, spectacole de bodypainting, dansuri populare şi concursuri de miss sau de tatuaje. 
 
Participantele la competiţia „Miss Tattoo“ au dorit să arate că poţi da dovadă de feminitate în ciuda tatuajelor sau a piercing-urilor. Fetele au defilat în lenjerie sexy pentru ca toată lumea să le poată admira „operele de artă“ imprimate pe trup. Cătălina Căluşeru, o bucureşteancă în vârstă de 29 de ani, a fost declarată câştigătoarea titlului de Miss. Tânăra este tatuatoare şi a impresionat mai ales prin atitudine, nu doar prin aspectul fizic spectaculos. 
 
América Noroño Orea şi Cătălina Căluşeru, câştigătoarea titlului Miss Tattoo FOTO Clau Negrilă
 
Vizitatorii au avut ocazia să arunce o privire la standurile artiştilor tatuatori, doldora de cataloage cu modele care mai de care mai complexe, numai bune de imprimat pe pielea celor mai îndrăzneţi.
 
Artiştii au venit aici să lucreze şi să îşi expună munca. Oamenii au ocazia să se aleagă cu un tatuaj de la un artist de top, un om cu care probabil nu vor mai avea ocazia să se întâlnească în viaţa asta. Şi rămân cu o operă de artă, spune Costi Azoiţei. 
 
Întrebat care sunt preferinţele românilor în materie de tatuaje, organizatorul, tatuator de profesie, a declarat că aceştia au început să devină din ce în ce mai curajoşi. „Desigur, cei aflaţi la primul tatuaj rămân la tatuajele micuţe, dar şi tatuajele mari, complexe, au o cerere destul de mare, faţă de altă dată. Foarte mulţi sunt deschişi spre arta abstractă, care a început să prindă contur şi la noi. Începem să scăpăm de fluturaşi şi pene cu păsări”, spune el. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gaby și Victor Peralta. FOTO Atharia

Imagini din aceeasi galerie
 • Gaby și Victor Peralta. FOTO Atharia
 • Victor Peralta FOTO Ioan Bogdan Dumitrescu
 • América Noroño Orea, Emilio Gonzalez, Costi Azoiței, Gaby si Victor Peralta FOTO Ioan Bogdan Dumitrescu
 • Gaby Peralta FOTO Ioan Bogdan Dumitrescu
 • Victor Peralta, Gaby Peralta și Emilio Gonzalez. FOTO Ioan Bogdan Dumitrescu
 • Cătălina Călușeru, câștigătoarea concursului de Miss. FOTO Victor Rădulescu
 • Un tânăr curajos din audiență care s-a lăsat „agățat” de Emilio Gonzalez și Victor Peralta. FOTO Andreea Marchidan
 • Suspendări cu Emilio Gonzalez. FOTO Adevărul
 • Suspendări cu publicul. FOTO Atharia 
 • Câștigătoarea locului doi la concursul de Miss din cadrul evenimentului. FOTO Victor Rădulescu
 • Participanți la Convenția Internațională de Tatuaje din București. FOTO Clau Negrilă
 • Cătălina Călușeru, câștigătoarea concursului de Miss. FOTO Victor Rădulescu
 • Cătălina Călușeru, câștigătoarea concursului de Miss. FOTO Victor Rădulescu
 • Una din participantele la Miss Tattoo. FOTO Clau Negrilă
 • Gaby Peralta, América Noroño Orea și Emilio Gonzalez. FOTO Atharia
 • Cătălina Călușeru, câștigătoarea concursului de Miss. FOTO Victor Rădulescu
 • Emilio Gonzalez și una din participantele la concursul Miss Tattoo. FOTO Victor Rădulescu
 • Suspendări cu publicul. FOTO Atharia
 • Suspendări cu publicul. FOTO Atharia
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: