FOTO Campionii tatuajelor, topiţi după pălincă şi papanaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gaby şi Victor Peralta. FOTO Atharia
Gaby şi Victor Peralta. FOTO Atharia

Peste 6.000 de români au mers anul acesta la cea de-a cincea ediţie a Convenţiei Internaţionale de Tatuaje, susţinută la Turbohalle, în capitală.

Spectacolul trupurilor acoperite de cerneală a fost întreţinut de artişti celebri precum Emilio Gonzalez, din Venezuela, adept al transformărilor extreme, şi cuplul Victor şi Gaby Peralta, din Brazilia, care figurează în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe modificări corporale din lume.

În ciuda faptului că în trecut tatuajele erau asociate cu universul periculos al puşcăriaşilor, astăzi pictura cu ace pe trup este considerată o adevărată artă. Astfel, spre deliciul publicului pasionat de modificări corporale, în cadrul ediţiei cu numărul cinci a Convenţiei Internaţionale de Tatuaje din Bucureşti au fost prezenţi peste 100 de artişti tatuatori. Urmând modelul occidental, Costi Azoiţei, persoana din spatele evenimentului, a reuşit să transforme Convenţia Tatuajelor din România în cel mai mare eveniment de acest fel din sud-estul Europei. 

„Prima dată am participat la o convenţie din Viena, acum 11 ani, iar apoi am fost în Franţa, Germania, şi am văzut cam ce se întâmplă acolo. Lumea chiar adoră treaba asta”, mărturiseşte Costi, mândru că a reuşit să îl aducă anul acesta pentru a doua oară în România pe Emilio Gonzalez, artist tatuator şi adept al modificărlor corporale extreme din Venezuela, dar şi pe Victor şi Gaby Peralta, cuplul care a făcut senzaţie şi la Bucureşti. 

Cuplul groazei, unit de dragostea pentru extrem

Nonconformiştii Victor şi Gaby Peralta s-au îndrăgostit, la prima lor vizită în România, de palincă şi de papanaşi, dar şi de spiritul prietenos şi pozitiv al românilor. Cei doi sunt împreună de 18 ani, căsătoriţi de aproape 13 ani, şi îşi iubesc meseria, pe care au transformat-o într-un stil de viaţă. Gaby este tatuată pe 75% din suprafaţa corpului, pe când Victor este „îmbrăcat“ cu desene în proporţie de 95%. Pe lângă impresionantele tatuaje, soţii Peralta au o cantitate mare de piercing-uri, tatuaj eyeball (tatuaj pe cornee- n.r.), limba despicată, lărgire de lob, implanturi sub piele şi implanturi dentare. În cadrul evenimentului de la Bucureşti, Victor şi Gaby au realizat, cu ajutorul lui Emilio Gonzalez, un spectacol de suspendare de zile mari, cârligele trecute prin piele şi piruetele în aer ale celor doi reuşind să smulgă aplauze şi fluierături admirative din partea publicului. În plus, câţiva tineri din audienţă au avut ocazia să urce la rândul lor pe scenă şi să se lase pe mâinile lui Gonzalez, care, echipat cu anestezic local şi cârlige, i-a ridicat deasupra scenei, oferindu-le o experienţă cu adevărat nebunească. Printre curajoşi s-a numărat şi o fată, care s-a lăsat „agăţată“ în uralele celor prezenţi.

image

Gaby şi Victor Peralta FOTO vebidoo.com

Pe lângă spectacolele extreme care au crescut pulsul audienţei, Convenţia Internaţională a Tatuajelor din Bucureşti a mai găzduit şi o mulţime de activităţi relaxante, precum concerte live, spectacole de bodypainting, dansuri populare şi concursuri de miss sau de tatuaje. 

Participantele la competiţia „Miss Tattoo“ au dorit să arate că poţi da dovadă de feminitate în ciuda tatuajelor sau a piercing-urilor. Fetele au defilat în lenjerie sexy pentru ca toată lumea să le poată admira „operele de artă“ imprimate pe trup. Cătălina Căluşeru, o bucureşteancă în vârstă de 29 de ani, a fost declarată câştigătoarea titlului de Miss. Tânăra este tatuatoare şi a impresionat mai ales prin atitudine, nu doar prin aspectul fizic spectaculos. 

image

América Noroño Orea şi Cătălina Căluşeru, câştigătoarea titlului Miss Tattoo FOTO Clau Negrilă

Vizitatorii au avut ocazia să arunce o privire la standurile artiştilor tatuatori, doldora de cataloage cu modele care mai de care mai complexe, numai bune de imprimat pe pielea celor mai îndrăzneţi.

Artiştii au venit aici să lucreze şi să îşi expună munca. Oamenii au ocazia să se aleagă cu un tatuaj de la un artist de top, un om cu care probabil nu vor mai avea ocazia să se întâlnească în viaţa asta. Şi rămân cu o operă de artă, spune Costi Azoiţei. 

Întrebat care sunt preferinţele românilor în materie de tatuaje, organizatorul, tatuator de profesie, a declarat că aceştia au început să devină din ce în ce mai curajoşi. „Desigur, cei aflaţi la primul tatuaj rămân la tatuajele micuţe, dar şi tatuajele mari, complexe, au o cerere destul de mare, faţă de altă dată. Foarte mulţi sunt deschişi spre arta abstractă, care a început să prindă contur şi la noi. Începem să scăpăm de fluturaşi şi pene cu păsări”, spune el. 

Citiţi şi:

FOTO Tatuajele faciale, între artă şi curaj nebun

FOTO Istoria fascinantă a tatuajelor, în imagini de la 1900 până în prezent

FOTO Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe şi John Kennedy, hipsteri. Cum ar arăta cu zeci de tatuaje?

FOTO Vrea să intre în Cartea Recordurilor drept cea mai tatuată femeie din lume, dar nu se poate bucura de „operele de artă“ de pe trup

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite