FOTO Cum arată femeia ideală în viziunea femeilor, dar şi a bărbaţilor

FOTO Cum arată femeia ideală în viziunea femeilor, dar şi a bărbaţilor

Femeie perfectă în viziunea femeilor (stânga) şi în a bărbaţilor (dreapta)

Femeile se vor mai slabe şi cu o siluetă androgină, în timp ce bărbaţii vor lângă ei o femeie cu forme voluptuoase, greu de trecut cu vederea

Ştiri pe aceeaşi temă

„Bărbaţii vin de pe Marte şi femeile de pe Venus” este titlul unei cărţi care confirmă diferenţele evidente dintre felul în care ambele sexe văd lumea şi nu numai. Un sondaj recent a evidenţiat felul în care reprezentantele sexului frumos percep idealul feminin, precum şi viziunea bărbaţilor asupra acestuia. Aceeaşi figură a fost repetată şi în cazul portretului-robot al bărbatului ideal, de unde reiese clar că femeile şi bărbaţii vor lucruri complet diferite.
 
Cele două imagini, comprimate din trăsăturile celebrităţilor din toată lumea, arată diferenţele dintre felul în care este perceput corpul femeii de către ambele sexe. 
 
Sondajul realizat recent a adunat preferinţele acestora, folosindu-se apoi de atributele fizice ale unor vedete pentru a exprima rezultatul final. 
 
De aici reiese că femeile preferă o siluetă androgină sau măcar un pic mai băieţoasă, fără forme voluptoase, în timp ce bărbaţii apreciază cel mai mult şoldurile mari şi un bust amplu. 
 
Androgin sau voluptuos?
 
Femeile ar prefera, de exemplu, să aibă şolduri precum ale tinerei actriţe din seria „Harry Potter”, Emma Watson (23 de ani), în timp ce bărbaţii preferă nişte forme voluptuoase, precum ale modelului britanic Kelly Brook (34 de ani). Aceeaşi diferenţă de perspectivă apare şi la nivelul bustului, unde femeile preferă „bustul obraznic” al actriţei Jennifer Aniston (45 de ani). Bărbaţii, în schimb, pun ştampila „ideal” doar pe un bust plin precum cel al vedetei TV Kim Kardashian (33 de ani).
 
 
Dar cea mai evidentă diferenţă poate fi observată la trăsăturile feţei. Femeile aspiră la trăsăturile modelului britanic Cara Delevingne (21 de ani), în timp ce bărbaţii se simt mult mai atraşi de fizionomia fină a actriţei Megan Fox (27 de ani).
 
Când vine vorba de păr, lung şi seducător pare să funcţioneze pentru ambele categorii. Doar că femeile preferă varianta clasică, reprezentată de Ducesa de Cambrigde (32 de ani), în timp ce jumătăţile lor şi-ar plimba degetele prin părul actriţei Scarlett Johnsson (29 de ani).
 
Femeile sunt mult mai puţin preocupate de vârstă decât bărbaţii, când vine vorba de alegerea celebrităţilor cu corp de invidiat. Drept urmare, actriţa Gwyneth Paltrow (41 de ani) şi mamă a doi copii, are abdomenul ideal, potrivit femeilor, în timp ce modelul Elle Macpherson (50 de ani) are picioarele perfecte.
 
„Este interesant că suma acestor părţi nu egalează perfecţiunea fizică, ceea ce înseamnă că nici femeile, nici bărbaţii nu vor imaginea de model tânăr şi perfect”, a spus Emily Bendell, cea care a realizat studiul. 
 
Un pic de Brad Pitt în fiecare bărbat
 
În ceea ce priveşte bărbatul perfect, ambele sexe au picat de acord asupra unui corp bine cizelat. Bicepşii actorului Brad Pitt sunt preferaţi de domnişoare, în măsura în care bărbaţii vor doar părul acestuia. În timp ce doamnele sunt fermecate de actorul Jamie Dornan (31 de ani), bărbaţii preferă trăsăturile feţei lui David Beckham (ale cărui picioare sunt preferate de femei, totuşi). Actorul Ryan Gosling, deşi idolatrizat în mare parte de adolescente, pare să aibă torsul pe care majoritatea bărbaţilor şi-l doresc. Concluzia: un bărbat trebuie să aibă muşchi bine conturaţi şi un păr bogat, perspectivă acceptată de ambele părţi. 
 
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările