FOTO Şocant! Un artist rus şi-a cusut buzele în semn de protest

Pictorul rus Piotr Pavlenski a ales o metodă neobişnuită şi dureroasă de a protesta faţă de procesul intentat punkeriţelor de la Pussy Riot, acuzate de huliganism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Alyokhina, Nadejda Tolokonnikova şi Ekaterina Samutsevitch, trei membre ale formaţiei punk-rock Pussy Riot, se află în detenție provizorie de cinci luni, după ce au interpretat, pe 21 februarie, în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, cu măşti pe faţă şi chitare electrice, melodia "Maica Domnului, alungă-l pe Putin!".

Opinia publică s-a scandalizat, iar cele trei fete riscă acum închisoare de până la şapte ani, scrie rt.com.

Cazul cântăreţelor a ajuns imediat pe prima pagină a ziarelor din Rusia, ţară în care religia ocupă un rol important în viaţa oamenilor. Cu toate acestea, există şi reprezentanţi de seamă ai religiei ortodoxe care susţin că fetele au fost pedepsite prea dur pentru fapta lor.


Pictorul rus protestează în faţa Catedralei Kazan din Sankt Petersburg, având buzele cusute şi o pancartă în mână, cu mesajul "Melodia cântată de Pussy Riot a fost o adaptare după faimosul 'Faptele lui Isus Hristos'".

"Prin această acţiune, Pyotr Pavlensky le cere credincioşilor să găsească puterea de a înţelege că religia creştină nu poate fi separată de faptele lui Hristos şi îi îndeamnă pe artişti să-şi depăşească temerile şi să-şi spună opiniile sincer şi deschis", a declarat asistentul pictorului pentru un ziar din Rusia.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările