Formula pentru o activitate cât mai productivă: 17 minute de pauză la fiecare 52 de minute de muncă

Formula pentru o
activitate cât mai productivă: 17 minute de pauză la fiecare 52 de minute de
muncă

Raportul perfect: 52 de minute dedicate sarcinilor de birou. 17 minute pauză. FOTO: Reuters

Un studiu recent al Draugiem Group a continuat cercetările anterioare ale americanilor de la University of Toronto reuşind să ajungă la concluzia că raportul ideal timp muncit-pauză ar fi 52 de minute cu 17 minute, potrivit Fast Company.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eşti stresat şi te simţi epuizat în permanenţă din cauza faptului că stai la calculator foarte mult. Un element care contribuie negativ la această stare de fapt cauzat de modul tău de a-ţi gestiona perioada petrecută la locul de muncă. Un studiu de la începutul acestui an realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Toronto a arătat că productivitatea noastră este mult mai mică în momentul în care nu luăm pauzele cerute de organismul nostru, deoarece dispunem de energie limitată.

„Toate eforturile noastre de controla comportamentul, de a-l face să performeze, se concentrează pe dozarea energiei psihologice. Odată ce această sursă de energie este epuizată, am devenit mai puţin eficienţi în tot ceea ce facem”, susţine profesorul John Trougoss, membru al Organizational Behaviour & HR Management.

Pauzele sunt o componentă esenţială a programului de muncă, iar dozarea lor ne poate ajuta să fim cât mai eficienţi şi să ne concentrăm asupra sarcinilor de serviciu Potrivit unui studiu făcut public recent de „Fast Company” , lungimea perfecta a unei pauze este de 17 minute, la fiecare 52 de minute lucrate efectiv.

DeskTime este aplicaţie care a putut oferi date privind productivitate, după ce a cronometrat timpul cat angajaţii folosesc calculatorul pentru sarcinile propriu-zise de muncă. Aplicaţia a reuşit să studieze comportamentul celor mai productivi angajaţi şi a reuşit să determine că dintre aceştia, aproximativ 10% din totalul angajaţilor, munceau 52 de minute, după care luau o pauza de 17 minute.

Indicat este ca perioada din pauză să fie destinată unor activităţi departe de calculator: plimbări, discuţii cu colegii sau exerciţii fizice. De asemenea, cei care au prezentat acest „experiment” au susţinut că probabil cel mai bine este ca în loc să-ţi potriveşti ceasul fix la 17 minute de pauză, este sa îţi dai seama instinctual că trebuie să te ridici de la birou cam la o oră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările