Folia de aluminiu se foloseşte de 100 de ani, dar cât de sănătos este să o utilizezi atunci când găteşti?

Folia de aluminiu se foloseşte de 100 de ani, dar cât de sănătos este să o utilizezi atunci când găteşti?

Folia de aluminiu este foarte des utilizată la prepararea mâncărurilor FOTO Shutterstock

Să găteşti la cuptor cu folie de aluminiu este rapid şi convenabil. Poţi curăţa mai uşor vasul după ce ai terminat de pregătit prânzul sau cina, iar preparatul este fraged şi delicios. Este totuşi sănătoasă această practică?

Ştiri pe aceeaşi temă

Folia de aluminiu este folosită de peste un secol. Prima oară a fost utilizată la înfăşurarea bomboanele de gumă Life Savers. De atunci, mulţi bucătari o folosesc la gătit. Este utilizată, în special, la pregătirea peştelui la grătar sau la acoperirea vasului din cuptor.

Mulţi medici şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la cât de des este utilizată folia de aluminiu la gătit, iar studiile au arătat că poate avea efecte nocive asupra sănătăţii.

Află aici când devine folia de aluminiu periculoasă şi ce alternativă există.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările