Fetiţa mai bătrână decât mama ei: la 14 ani arată de 105 ani

Fetiţa mai bătrână decât mama ei: la 14 ani arată de 105 ani

Hayley și-a petrecut cea mai mare parte din viață prin spitale FOTO Channel 5

Hayley Okines are, la 14 ani, trupul unei femei de 105 ani. Adolescenta suferă de o boală rară - progerie - care îi îmbătrânește prematur pe copii. Puștoaica reprezintă un miracol pentru medicii care o îngrijesc și care nu i-au dat șanse să depășească vârsta de 13 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Micuța Hayley, din Marea Britanie, tocmai și-a publicat autobigrafia. Ca orice carte pentru adolecenți, volumul intitulat „Bătrână înainte de vreme" conține povestioare amuzante despre pasiunile adolescenței și despre școală, relatează cotidianul britanic „The Daily Mail".

Totodată însă, cartea descrie sentimentele pe care le încearcă și stările prin care a trecut Hayley de când a fost diagnosticată cu boala necruțătoare. La redactarea cărții a participat și mama adolescentei.

Hayley este unul dintre cei 89 de copii din 32 de țări care trăiesc cu această boală. Kerry, mama fetei, spune că și-a dat seama că ceva nu este în regulă atunci când a observat că micuța nu lua în greutate și nu creștea la fel de repede ca alți bebeluși. Când însă medicii i-au dat vestea că fetița suferea de sindromul Hutchinson-Gilford (adică progerie), a fost devastată, mai ales că speranța de viață a copiilor care suferă de această boală este de 13 ani. De obicei ei mor din cauza atacurilor de cord.

În prezent, Hayley este supusă unui tratament nou, experimental.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: