Femeile care plâng îşi îndepărtează bărbaţii

Femeile care plâng îşi îndepărtează bărbaţii

Doamnele care plâng stârnesc doar compasiune

Femeia care plânge la propriu pe umărul soţului sau iubitului devine neatractivă pentru acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii de ştiinţă n-au o explicaţie clară pentru acest fapt, însă sunt de părere că ar putea fi vorba de o reminiscenţă de pe vremea în care plânsul funcţiona ca o intimidare pentru masculii mânaţi de instincte amoroase, notează „The Daily Telegraph".

Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţă Weizmann din Israel, care au realizat acest studiu, subliniază că lacrimile vărsate din motive de natură emoţională, spre deosebire de cele generate de durerea fizică, sunt specifice oamenilor, dar până acum niciun cercetător nu a reuşit să afle care este scopul lor.

Una dintre cauze ar putea fi transmiterea unor semnale care să distragă atenţia, atât la nivel chimic, cât şi vizual.

Pentru a testa teoria, cercetătorii au colectat lacrimile femeilor care au urmărit un film trist şi au rugat 24 de bărbaţi care s-au oferit voluntar pentru acest experiment să le miroasă în timp ce se uită la fotografii ale unor persoane de sex opus. Experimentul a fost repetat, oamenii de ştiinţă folosind de această dată o soluţie sărată turnată pe obrajii femeilor implicate şi în primul test.

Când au fost rugaţi să ierarhizeze fotografiile doamnelor în funcţie de gradul lor de atractivitate, bărbaţii care au mirosit lacrimile reale ale femeilor le-au considerat mai puţin atractive faţă de momentul în care au mirosit lacrimile false.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările